Οι χρήσιμοι τρομοκράτες

Τα καλά παιδιά επέστρεψαν από την άδειά τους. Είχαν την ευγένεια να μας το επισημάνουν με τις χθεσινές βομβιστικές απόπειρες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας (παγιδευμένο αυτοκίνητο, παρακαλώ) και στο άχρηστο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, στη Θεσσαλονίκη. Η Αστυνομία μαζεύει στοιχεία στα πέριξ. Οπως πάντα. Καλό χειμώνα! Οι απόπειρες αυτές έχουν πάντως μεγάλη χρησιμότητα: ενώ ο Πρωθυπουργός μαδούσε προ Θεσσαλονίκης τη μαργαρίτα των δημοσκοπήσεων για να βρει τι πρέπει να κάνει («εκλογές;», «ανασχηματισμό;» «κάτι άλλο;», «δεν ξέρω, δεν απαντώ;»), μάς υπενθύμισαν ακόμα μια συγκλονιστική αποτυχία της Δεξιάς.

Οι χρήσιμοι  τρομοκράτες | tovima.gr

Τα καλά παιδιά επέστρεψαν από την άδειά τους. Είχαν την ευγένεια να μας το επισημάνουν με τις χθεσινές βομβιστικές απόπειρες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας (παγιδευμένο αυτοκίνητο, παρακαλώ) και στο άχρηστο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, στη Θεσσαλονίκη. Η Αστυνομία μαζεύει στοιχεία στα πέριξ. Οπως πάντα. Καλό χειμώνα!

Οι απόπειρες αυτές έχουν πάντως μεγάλη χρησιμότητα: ενώ ο Πρωθυπουργός μαδούσε προ Θεσσαλονίκης τη μαργαρίτα των δημοσκοπήσεων για να βρει τι πρέπει να κάνει («εκλογές;», «ανασχηματισμό;» «κάτι άλλο;», «δεν ξέρω, δεν απαντώ;»), μάς υπενθύμισαν ακόμα μια συγκλονιστική αποτυχία της Δεξιάς. Που με την ακρισία που πρόσθεσε στην οικονομική κρίση και μας οδηγεί στα Τάρταρα, με την προκλητική επανεμφάνιση του τυχοδιωκτικού εθνικισμού που δεν αντιμάχονται, με τα τεράστια σκάνδαλα, με το ξεχαρβάλωμα της Δικαιοσύνης που, απόδειξη, ανακρίνει τώρα και τους ανακριτές της, με το πάγωμα όλων των εσωτερικών και εξωτερικών προβλημάτων, με την… οργανωμένη αποτυχία στην αντιμετώπιση των πυρκαϊών, που μαζί με αυτά και τόσα άλλα, έχουμε και οξυμένο πρόβλημα καθημερινής ασφάλειας και επανάκαμψης της τρομοκρατίας. Διπλής: των υποτίθεται «επαναστατικών» οργανώσεων, αλλά και των διαφόρων εξτρεμιστικών ακροδεξιών ομάδων που, με τις Αρχές να μη βλέπουν όταν δεν συνεργούν, επιδίδονται καθημερινά σε απάνθρωπο κυνηγητό ξένων σε πολλές ταπεινές γειτονιές του κέντρου της πρωτεύουσας. Ελπίζουν ότι με αυτά θα λύσουν το τόσο δύσκολο μεταναστευτικό; Λάθος! Με τον κάθε κακοποιημένο ξένο κακοποιείται και η Ελλάδα.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα» όπως λέει συνήθως ο Πρωθυπουργός. Αλλά η πραγματικότητα της Δεξιάς. Το επιχείρημα ότι αυτή θα είναι αύριο και η πραγματικότητα της Κεντροαριστεράς είναι ανόητο και άθλιο. Πρώτον, γιατί αυτά δεν προδικάζονται. Δεύτερον, διότι αυτά είναι έργο της «νέας διακυβέρνησης» που μας έφερε εδώ που φτάσαμε: στη συλλογική ντροπή.

Ο καθένας μπορεί εύκολα, με το χέρι στην καρδιά, να θυμηθεί πώς ήταν η χώρα μας και η καθημερινή μας ζωή το 2004 και να συγκρίνει με τα τωρινά. Σε όλους τους τομείς. Εχει πολλά αρνητικά στην καμπούρα του το ΠαΣοΚ, αλλά δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να θυμηθούμε και τα τόσα θετικά, παρά τη συστηματική, διπλή συκοφαντική προπαγάνδα της Δεξιάς και της λεγόμενης Αριστεράς. Ποια ανάλογα εσωτερικά και διεθνή έχει να επιδείξει η μικροκαραμανλική Νέα Δημοκρατία;

Τα τέρμινα για τις εκλογές τελειώνουν. Μπορεί- ίσως- να αποδειχτούν λυτρωτικές για όλους, ακόμα και για μια ανανεωμένη, δημοκρατική Δεξιά. Εφόσον πιστεύουμε (έτσι;) ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα…

somerit@otenet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk