Πρόβλημα ρευστότητας και δάνειο για την Εδραση

Στο ποσό των 7,246 εκατ. ευρώ ανέρχεται το τρέχον ύψος ληξιπρόθεσμων οφειλών των εταιρειών του ομίλου Εδραση, ενώ για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από μισθούς- ασφαλιστικούς οργανισμούς και ελληνικού Δημοσίου είναι σε εξέλιξη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου 3.800 εκατ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως αναφέρει η διοίκηση της εισηγμένης. Η Εδραση αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, λόγω της οικονομικής κρίσης και της συρρίκνωσης του κατασκευαστικού και οικοδομικού αντικειμένου.

Πρόβλημα ρευστότητας  και δάνειο για την Εδραση | tovima.gr

Στο ποσό των 7,246 εκατ. ευρώ ανέρχεται το τρέχον ύψος ληξιπρόθεσμων οφειλών των εταιρειών του ομίλου Εδραση, ενώ για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από μισθούς- ασφαλιστικούς οργανισμούς και ελληνικού Δημοσίου είναι σε εξέλιξη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου 3.800 εκατ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως αναφέρει η διοίκηση της εισηγμένης.

Η Εδραση αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, λόγω της οικονομικής κρίσης και της συρρίκνωσης του κατασκευαστικού και οικοδομικού αντικειμένου. Επίσης υπάρχουν απαιτήσεις από το ελληνικό Δημόσιο και έχουν υποβληθεί τα απαραίτητα αιτήματα επιστροφής για ποσό ύψους 2,252 εκατ. ευρώ. Οι σχετικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και η εταιρεία υπολογίζει να ολοκληρωθούν σταδιακά ως τις 31.12.2009.

Για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις τράπεζες έχει υποβληθεί αίτημα προς τις πιστώτριες τράπεζες για την παροχή περιόδου χάριτος για κεφάλαιο- τόκους και leasing μέχρι 31.03.2010. Οι πιστώτριες τράπεζες εξετάζουν το θέμα θετικά και εκτιμά η διοίκηση ότι τελικά θα γίνει αποδεκτό το αίτημα. Σημειώνεται ότι το ύψος του τρέχοντος (31.08.2009) ανεκτέλεστου υπολοίπου έργων (δημόσια & ιδιωτικά) ανέρχεται σε 113 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk