Ο πρόεδρος της ΕΚΤ εκτιμά ότι απαιτείται ακόμη πολλή δουλειά για να ξεπεραστεί η κρίση

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ εκτίμησε σήμερα Πέμπτη ότι οι προηγούμενες αποφάσεις της G20 ήταν «αποτελεσματικές», «πρέπει όμως ακόμη να γίνει πολλή δουλειά. Οι προηγούμενες αποφάσεις και στρατηγικές της G20 ήταν αποτελεσματικές»,

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ εκτιμά ότι απαιτείται ακόμη πολλή δουλειά για να ξεπεραστεί η κρίση | tovima.gr

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ εκτίμησε σήμερα Πέμπτη ότι οι προηγούμενες αποφάσεις της G20 ήταν «αποτελεσματικές», «πρέπει όμως ακόμη να γίνει πολλή δουλειά. Οι προηγούμενες αποφάσεις και στρατηγικές της G20 ήταν αποτελεσματικές», δήλωσε ο κ.Τρισέ σε συνέντευξη τύπου κατά το τέλος της συνόδου του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη.

«Πάντως πρέπει να γίνει ακόμη πολύ δουλειά», πρόσθεσε. Η χειρότερη στάση θα είναι να πούμε «τώρα που βλέπουμε ότι οι χρηματαγορές λειτουργούν καλύτερα, που οι τιμές ανεβαίνουν, που πολλοί δείκτες επιστρέφουν στα κανονικά τους επίπεδα, συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Θα είναι τελείως λάθος», υπογράμμισε.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών θα πραγματοποιήσουν από την Παρασκευή σύνοδο στο Λονδίνο για να εκτιμήσουν τα μέσα με τα οποία θα προληφθεί μια νέα κρίση και να προετοιμάσουν τη σύνοδο κορυφής που θα γίνει στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ.

Την Πέμπτη, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια και αποκάλυψε κυρίως
ις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ το 2009 και το 2010, όμως ο κ. Τρισέ επανέλαβε ότι η «αβεβαιότητα παραμένει πολύ μεγάλη» για την εξέλιξη της συγκυρίας.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk