Τείχος της Μέσης Εποχής του Χαλκού έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Ιερουσαλήμ

Ένα τείχος της Μέσης Εποχής του Χαλκού που αποκαλύφθηκε εν μέρει σε παλαιστινιακή γειτονιά της Ιερουσαλήμ είναι το αρχαιότερο μεγάλο οχυρωματικό έργο της πόλης, ανακοίνωσε η ισραηλινή Εφορεία Αρχαιοτήτων, πριν ανοίξει το χώρο για το κοινό την Πέμπτη.

Τείχος της Μέσης Εποχής του Χαλκού που αποκαλύφθηκε εν μέρει σε παλαιστινιακή γειτονιά της Ιερουσαλήμ είναι το αρχαιότερο μεγάλο οχυρωματικό έργο της πόλης, ανακοίνωσε η ισραηλινή Εφορεία Αρχαιοτήτων, πριν ανοίξει το χώρο για το κοινό την Πέμπτη.

Το τείχος, ύψους σχεδόν οκτώ μέτρων, κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα π.Χ από τους Καναανίτες, έναν από τους λαούς που σύμφωνα με τη Βίβλο κατοικούσαν στη Γη της Επαγγελίας πριν από τους Εβραίους, τουλάχιστον επτά αιώνες πριν από την εποχή του Βασιλιά Δαυίδ.

Η κατασκευή λειτουργούσε ως πέρασμα από ένα φρούριο στην κορυφή ενός λόφου μέχρι τη μοναδική πηγή νερού της πόλης, εκτιμά ο Ρόνι Ράιχ, αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Χάιφα και επικεφαλής της ανασκαφής.

Το τείχος είναι η μόνη μεγάλη κατασκευή στην Ιερουσαλήμ που χρονολογείται πριν από την εποχή του Ηρώδη, στον οποίο αποδίδονται πολλές μνημειακές κατασκευές που χτίστηκαν πριν από 2.000 χρόνια.

Το έργο ήρθε στο Φως στη λεγόμενη Πόλη του Δαυίδ, μια αρχαιολογική τοποθεσία ακριβώς έξω από τα τείχη της Παλαιάς Πόλης και στη μέση μιας παλαιστινιακής γειτονιάς.

Τις ανασκαφές χρηματοδοτεί η Ελάντ, μια οργάνωση Ισραηλινών εποίκων, η οποία κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί την αρχαιολογία για να εδραιώσει την ισραηλινή κυριαρχία σε αυτή την περιοχή της πόλης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk