Ο Μπουρούσης προβλέπει για την Εθνική, είσοδο στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ

Tην πεποίθησή του πως η Εθνική ομάδα μπορεί να μπει στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ, που ξεκινάει την Δευτέρα στην Πολωνία εξέφρασε με δηλώσεις του ο Γιάννης Μπουρούσης. Μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, ο Έλληνας σέντερ έθεσε τους στόχους της Εθνικής και υποσχέθηκε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να χαρίσουν μία ακόμη μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα.

Tην πεποίθησή του πως η Εθνική ομάδα μπορεί να μπει στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ, που ξεκινάει την Δευτέρα στην Πολωνία εξέφρασε με δηλώσεις του ο Γιάννης Μπουρούσης. Μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας (bourousis.gr), ο Ελληνας σέντερ έθεσε τους στόχους της Εθνικής και υποσχέθηκε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να χαρίσουν μία ακόμη μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μπουρούση:

– Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε. Η Εθνική Ομάδα είναι έτοιμη για το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας;

«Η προετοιμασία μας ολοκληρώθηκε και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Ευρωμπάσκετ. Εκεί, πρέπει να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο από εκείνο που εμφανίσαμε στα τελευταία φιλικά, να είμαστε υγιείς κατά το διάστημα των αγώνων, για να κάνουμε κάτι καλό».

– Τι είναι αυτό που λείπει περισσότερο από την Εθνική Ομάδα;

«Σίγουρα η εμπειρία από όλους μας και αυτό δεν το λέω υποτιμητικά».

– Μιλώντας ρεαλιστικά, ποιος είναι ο στόχος στο Ευρωμπάσκετ;

«Να μπούμε στην τετράδα! Με την πορεία που έχουμε κάνει τόσα χρόνια θεωρώ ότι είναι εφικτό. Αλλωστε και η Εθνική Ομάδα τα τελευταία χρόνια είναι εκεί, στην τετράδα».

– Στα προηγούμενα Ευρωμπάσκετ υπήρχαν Διαμαντίδης και Παπαλουκάς. Τώρα ποιος είναι ο ηγέτης σας;

«Καταρχήν, δεν μπορώ να αναφερθώ στα προηγούμενα Ευρωμπάσκετ. Ήταν μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε ενωμένοι και μέσα από τη συνολική προσπάθεια να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι μας».

– Στις προηγούμενες διοργανώσεις ήσουν «νέος» στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Τώρα μαζί με τους Φώτση, Σπανούλη και Ζήση είσαι από τους πιο παλιούς. Πώς είναι να έχεις μεγαλύτερο βάρος στους ώμους, αλλά και ευθύνες από τον κόσμο, ο οποίος πάντα έχει μεγάλες προσδοκίες;

«Για αυτό δουλεύουμε σκληρά. Προσωπικά, μου αρέσει να αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν κάθε φορά. Γιατί μέσα από τις ευθύνες αυτές που παίρνεις γίνεσαι καλύτερος. Σίγουρα οι απουσίες που έχουμε είναι σημαντικές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σκέφτομαι την περίπτωση της αποτυχίας. Γιατί πολύ απλά θέλουμε η ομάδα να πετύχει».

– Θεωρείς ότι η κουβέντα που γίνεται για μετάλλιο κάνει κακό;

«Για να έρθει το μετάλλιο πρέπει να είμαστε υγιείς και να παίζει η ομάδα καλό μπάσκετ. Δεν παίζουμε, άλλωστε, μόνοι μας. Έχει αρκετά καλές ομάδες το Ευρωμπάσκετ και πρέπει να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια που θα βρούμε στον δρόμο μας για να φτάσουμε στο μετάλλιο».

– Ποια είναι η υπόσχεση που δίνεις στους Ελληνες ως μέλος της Εθνικής ομάδας εν όψει του Ευρωμπάσκετ;

«Η υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι ότι όλα τα παιδιά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο Ευρωμπάσκετ για να κάνουμε για άλλη μια φορά χαρούμενους τους Έλληνες μέσα από τα προβλήματα της καθημερινότητα τους».

Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk