Σε κρίσιμη κατάσταση Γάλλος που νόσησε από Η1Ν1

Μακραίνει η λίστα των σοβαρών κρουσμάτων της νέας γρίπης στη χώρα μας. Χθες το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ένας 29χρονος Γάλλος, ο οποίος νόσησε από τον Η1Ν1, παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση. Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης εν όψει της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, ξεκινούν από σήμερα σε όλες τις βαθμίδες της …

Σε κρίσιμη κατάσταση Γάλλος που νόσησε από Η1Ν1 | tovima.gr

Μακραίνει η λίστα των σοβαρών κρουσμάτων της νέας γρίπης στη χώρα μας. Χθες το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ένας 29χρονος Γάλλος, ο οποίος νόσησε από τον Η1Ν1, παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης εν όψει της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, ξεκινούν από σήμερα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδευτικής κοινότητας συναντήσεις επιμορφωτικού χαρακτήρα, οι οποίες θα συνεχιστούν ως τις 9 του μηνός. Τις οδηγίες, οι οποίες περιλαμβάνονται στις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας, επανέλαβε χθες ο υφυπουργός Παιδείας κ. Σπ. Ταλιαδούρος , η γενική γραμματέας κυρία Νίκη Γκοτσοπούλου και ο ειδικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης κ. Αθ. Κυριαζής, στους εκπροσώπους των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σε συνάντηση που έγινε στο κτίριο του Αμαρουσίου.

Στη συνάντηση οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τα μέτρα προφύλαξης και αντιμετώπισης της νέας γρίπης, καθώς και για την τήρηση των κανόνων υγιεινής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και στις φοιτητικές εστίες. Αναφερόμενη στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, τα οποία έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, η γ.γ. του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου ότι « στηρίζονται σε ένα σαθρό, ανεπαρκέστατο σύστημα ΥγείαςΠρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής και σχεδόν ανύπαρκτων δημόσιων υπηρεσιών υγείας».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΝ, μπροστά στην επικείμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς, πρότεινε μεταξύ άλλων τη θεσμοθέτηση δημοσίων υπηρεσιών σχολικής υγείας και τη δημιουργία ιατρείων σε κάθε σχολική μονάδα. Οι καρδιοπάθειες μπορούν να αποτελέσουν έναν φονικό συνδυασμό μαζί με τη νέα γρίπη, προειδοποίησαν καρδιολόγοι στο περιθώριο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα στη Βαρκελώνη.

Ορισμένοι ειδικοί φοβούνται ότι το «μείγμα» νέας γρίπης και καρδιοπαθειών μπορεί να οδηγήσει εφέτος τον χειμώνα σε σημαντική αύξηση των θανάτων μεταξύ καρδιοπαθών. Για τον λόγο αυτό ζητούν να περιληφθούν οι καρδιοπαθείς ανάμεσα στις πρώτες ομάδες που θα λάβουν το πανδημικό εμβόλιο, όταν εκείνο κυκλοφορήσει.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk