Ντόπια, μάλλον, η βόμβα της Ζακύνθου

Στον χώρο των αντιεξουσιαστών αναζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τα άτομα που κατασκεύασαν και επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος βρέθηκε προχθές στον προαύλιο χώρο κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζονται το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Ζακύνθου. Στο νησί μετέβη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου να αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ τα υπολείμματα του μηχανισμού που εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενες εκρήξεις εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.

Ντόπια, μάλλον, η βόμβα της Ζακύνθου | tovima.gr

Στον χώρο των αντιεξουσιαστών αναζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τα άτομα που κατασκεύασαν και επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος βρέθηκε προχθές στον προαύλιο χώρο κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζονται το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Ζακύνθου. Στο νησί μετέβη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου να αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ τα υπολείμματα του μηχανισμού που εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενες εκρήξεις εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα. Ο μηχανισμός τελικά, όπως διαπιστώθηκε, αποτελούνταν από μία φιάλη υγραερίου 15 κιλών, ακαριαίο φιτίλι, 10 κιλά εκρηκτικής ύλης (ΑΝFΟ), κέλυφος πυροσβεστήρα με την ίδια εκρηκτική ύλη, δύο κιλά δυναμίτιδας, δύο πυροκροτητές και 13 μεταλλικά κομμάτια.

Οι αστυνομικοί εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι ως προς την ανεύρεση του μηχανισμού και πιθανολογούν πως κατασκευάστηκε στο νησί και δεν μεταφέρθηκε από άλλη περιοχή της χώρας προκειμένου ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο «χτύπημα» σε υποκατάστημα τράπεζας. Ακόμη εξετάζουν καταγγελία εμπόρου που είχε δηλώσει κλοπή φιάλης υγραερίου ενώ πήγαινε σε πανηγύρι σε χωριό του νησιού πριν από μερικές ημέρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk