«Απόδραση δια των εκλογών. Τα ψέματα τέλειωσαν πια», δηλώνει ο κ. Γ. Παπανδρέου

«Η προσφυγή στις κάλπες θα είναι ομολογία της αποτυχίας και των αδιεξόδων του κ. Καραμανλή. Θα είναι απόδραση δια των εκλογών», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος προήδρευσε σήμερα Τετάρτη στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κοινοβουλευτικού Οργάνου του Κινήματος

«Η προσφυγή στις κάλπες θα είναι ομολογία της αποτυχίας και των αδιεξόδων του κ. Καραμανλή. Θα είναι απόδραση δια των εκλογών», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος προήδρευσε σήμερα Τετάρτη στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κοινοβουλευτικού Οργάνου του Κινήματος.

Επεσήμανε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός καταρρέει υπό το βάρος των αδιεξόδων που δημιούργησε ο ίδιος και οι πολιτικές του, τονίζοντας πως «τυχόν ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν αφορά την κοινωνία και τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, ούτε αλλάζει την καταστροφική για την χώρα πολιτική σπατάλης και ανομίας. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Κ. Καραμανλής οργανώνει την έξοδό του, μέσα σε ένα τραγέλαφο δημόσιας διαβούλευσης υπουργών για το αν πρέπει να γίνουν εκλογές ή αν οι εκλογές είναι αυτοκτονία», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι το ΠαΣοΚ υποστηρίζει το δημόσιο συμφέρον, ενώ γίνεται «καθημερινά πεποίθηση στον ελληνικό λαό ότι οι εκλογές, το συντομότερο δυνατόν, είναι αναγκαίες για τον τόπο».

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επέκρινε τον πρωθυπουργό για απαξίωση της λαϊκής εντολής και χρησιμοποίησή της για την εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων και πελατειακών σχέσεων, προσθέτοντας ότι για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό «τα ψέματα τέλειωσαν πια», επειδή «δεν μπορεί ούτε την οικονομική κρίση να διαχειριστεί, ούτε προϋπολογισμό να καταρτίσει, ούτε το κόμμα του να ελέγξει, ούτε την κυβέρνησή του να διευθύνει. Και, πάνω από όλα, επειδή δεν μπορεί να αντέξει τη λαϊκή κατακραυγή για την οικονομική, οικολογική, θεσμική και ηθική κρίση μιας Ελλάδας που την παρέλαβε δυνατή και αισιόδοξη και την παραδίδει πληγωμένη και εξουθενωμένη».

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «ακόμα κι η διετής παράταση για τη μείωση του ελλείμματος, που θα πάρει πιθανότατα από την Κομισιόν, δεν του χρησιμεύει σε τίποτα. Γιατί με τις αδιέξοδες, νεοσυντηρητικές πολιτικές της ΝΔ, με τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ, όχι σε δύο,αλλά ούτε σε δώδεκα χρόνια δεν είναι δυνατόν να αναταχθεί η οικονομία μας. Το θέμα δεν είναι η δεδομένη παράταση,(αφού) όλοι θα πάρουν, αλλά το τί κάνεις με την παράταση και ποιά πολιτική ακολουθείς», είπε. «Στη ΔΕΘ ο κ. Κ. Καραμανλής δεν μπορεί να πάει πια με επικοινωνιακά κόλπα τύπου «πήραμε παράταση»», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ προσθέτοντας ότι «η παράταση από μόνη της δεν δίνει αποτελέσματα».

Περαιτέρω ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η ΝΔ «έχει φέρει τη χώρα σε απαράδεκτη κατάσταση. Πέρα από το δικαίωμα της να αυτοκαταστρέφεται, δεν έχει δικαίωμα να καταστρέφει τη χώρα, τις προοπτικές της οικονομίας, της ελληνικής οικογένειας» και έκανε λόγο για «αλαλούμ: Μια κωμωδία και τραγωδία μαζί,άσχετα από το αν γίνουν τώρα ή σε λίγο χρόνο οι εκλογές».

Επίσης ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε ότι «η υπόθεση Ζαγοριανού είναι το τελευταίο κεφάλαιο σε αυτή την ιστορία της αδιαφάνειας και της διαφθοράς που επιβεβαιώνει τις επισημάνσεις μας για τις παρεμβάσεις της ΝΔ στη δικαιοσύνη» και τόνισε ότι «εμείς είμαστε εδώ για να οδηγούμε τις εξελίξεις και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση, επιμένοντας στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας και τηρώντας στάση ευθύνης απέναντι στο λαό και τη χώρα. Ο κόσμος μας παρακολουθεί και με ένα αίσθημα ελπίδας, παρά την απαξίωση του πολιτικού συστήματος», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk