ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ, ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

Μπορεί μεν ο Πρωθυπουργός να κρατά ακόμη, όπως το θέλει το πολιτικό ρεπορτάζ, «τα χαρτιά του κλειστά», αλλά όλες οι κινήσεις των τελευταίων ημερών υπογραμμίζουν ότι ο κύβος ερρίφθη και ότι θα αγνοηθούν οι κραυγές απελπισίας πολλών βουλευτών, οι οποίοι ανησυχούν όχι τόσο για μια πανωλεθρία του κόμματός τους όσο, κυρίως, για τη μη επανεκλογή τους. Αιτήματα τα οποία επί χρόνια εκκρεμούσαν, όπως π.χ. η κατασκευή του νέου αεροδρομίου του Ηρακλείου, και άλλα τα οποία σε διαφορετικές συνθήκες δεν θα εξετάζονταν, όπως η αναστολή πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες, ως διά μαγείας ικανοποιούνται μέσα σε λίγες ώρες.

ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ,  ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ | tovima.gr

Μπορεί μεν ο Πρωθυπουργός να κρατά ακόμη, όπως το θέλει το πολιτικό ρεπορτάζ, «τα χαρτιά του κλειστά», αλλά όλες οι κινήσεις των τελευταίων ημερών υπογραμμίζουν ότι ο κύβος ερρίφθη και ότι θα αγνοηθούν οι κραυγές απελπισίας πολλών βουλευτών, οι οποίοι ανησυχούν όχι τόσο για μια πανωλεθρία του κόμματός τους όσο, κυρίως, για τη μη επανεκλογή τους.

Αιτήματα τα οποία επί χρόνια εκκρεμούσαν, όπως π.χ. η κατασκευή του νέου αεροδρομίου του Ηρακλείου, και άλλα τα οποία σε διαφορετικές συνθήκες δεν θα εξετάζονταν, όπως η αναστολή πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες, ως διά μαγείας ικανοποιούνται μέσα σε λίγες ώρες. Ο μύθος δηλοί ότι, στην πολιτική, παροχές δεν γίνονται παρά μόνον με αντάλλαγμα, ή τουλάχιστον με προσδοκώμενο αντάλλαγμα.

Υπάρχει όμως και η απαισιόδοξη για τη ΝΔ πρόβλεψη: πολύ αργά και πολύ λίγα! Το κλίμα δεν αναστρέφεται πλέον εν μιά νυκτί.

Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk