Επιστολές προς ΤΟ ΒΗΜΑ

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ●Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004 ● Ε-mail: epistoles@tovima.gr Ο κ. Πέτρος Λινάρδος, από τη Νέα Σμύρνη της Αθήνας, γράφει: Είναι γνωστό τοις πάσιν ότι σε κάθε έγκλημα το πρώτο ζητούμενο είναι η ανακάλυψη και σύλληψη του δράστη. Μετά έπονται όλα τα άλλα: Κίνητρα, ηθικοί αυτουργοί, συμφέροντα, ψυχολογικές και κοινωνικές ερμηνείες και άλλα τινά. Στην περίπτωση του εγκλήματος εις βάρος της Αττικής μέρες τώρα κυκλοφορεί, δίχως επίσημη …

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ●Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004

● Ε-mail: epistoles@tovima.gr

«Αντε και καλό ξημέρωμα!»
Ο κ. Πέτρος Λινάρδος, από τη Νέα Σμύρνη της Αθήνας, γράφει:

Είναι γνωστό τοις πάσιν ότι σε κάθε έγκλημα το πρώτο ζητούμενο είναι η ανακάλυψη και σύλληψη του δράστη. Μετά έπονται όλα τα άλλα: Κίνητρα, ηθικοί αυτουργοί, συμφέροντα, ψυχολογικές και κοινωνικές ερμηνείες και άλλα τινά. Στην περίπτωση του εγκλήματος εις βάρος της Αττικής μέρες τώρα κυκλοφορεί, δίχως επίσημη άποψη, ότι «κάποιοι» υπηρεσιακοί παράγοντες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έκριναν ότι η φωτιά στη χαράδρα του Γραμματικού είναι άνευ σημασίας και ότι προφανώς θα έσβηνε μόνη της ή δεν είχε βγει στην επιφάνεια μέχρι τα ξημερώματα (εδώ ηχεί τραγικά το «άντε και καλό ξημέρωμα»). Κατανοητοί οι μελλοντικοί σχεδιασμοί, η αυτοϊκανοποίηση γιατί δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές- λες και η ζωή μας δεν έχει πληγεί άμεσα από τη φοβερή καταστροφή-, η αναζήτηση άλλοθι και ο κάθε λογής και ευκαιρίας αποπροσανατολισμός, επιχειρούμενος με αβέβαια αποτελεσματικότητα, φυσικά. Λόγοι ουσίας επιβάλλουν να δημοσιοποιηθεί ποιοι απεφάνθησαν για το ακίνδυνο της έναρξης του κακού, σε ποιους ανέφεραν την εκτίμηση και αν η ηγεσία της ΠΥ είχε λάβει γνώση του συμβάντος, άμα τη γενέσει του και όχι ύστερα από μια νύχτα εφησυχασμού και αδράνειας. Τα περί ευθιξίας, παραιτήσεων κτλ. ανήκουν σε άλλον πλανήτη σύμφωνα με τα ελληνικά ήθη και έθιμα.

ΛΑΒΑΜΕ
▅ Ο κ. Θανάσης Ζεκεντές, οικονομολόγος, μεταξύ άλλων γράφει:

«Δυστυχώς σήμερα το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας παραμένει παθητικό ή και αδιάφορο απέναντι σε ό,τι συμβαίνει γύρω του. Η υποσυνείδητη άποψη ότι ο απλός πολίτης είναι αδύναμος να περιορίσει με την καταναλωτική του συμπεριφορά την κερδοσκοπία των επιχειρήσεων ή με την περιβαλλοντική του συμπεριφορά τη μόλυνση του πλανήτη πρέπει κάποια στιγμή να εξαλειφθεί. Πολίτες χωρίς αντιστάσεις, προδιαγράφουν μια κοινωνία σε πτώση». ▅ Ο δρ Χρίστος Θ. Γαλλής, Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, από τα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων γράφει: «Είναι επιτακτική ανάγκη: η δημιουργία ενιαίου φορέα δασοπυρόσβεσης με τη συμμετοχή της Δασικής Υπηρεσίας, η γενναία χρηματοδότηση της Δασικής Υπηρεσίας για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, η δημιουργία δασικών παρατηρητηρίων, η άμεση πρόληψη 250 δασολόγων και 500 δασοφυλάκων. Η καταστροφή των δασών έχει πλέον αγγίξει τον πυρήνα της εθνικής μας ασφάλειας. Ο αέρας, το νερό, τα δάση μας είναι τα εσωτερικά σύνορα της πατρίδας μας». ▅ Ακόμη επιστολές επί διαφόρων θεμάτων απέστειλαν και οι αναγνώστες: Χριστόφορος Κάτρης, ΝΟΙSΙS Ιnternet Services, μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής (Μ.Sc.), Αλέξανδρος Δημητριάδης , από την Αθήνα, Αναστάσιος Φουντόγλου, ειδικευόμενος ιατρός, φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, από την Κοζάνη, Γ. Κασσαβέτης, επισμηναγός ε.α., διευθύνων σύμβουλος ΕΑΑΑ, μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων Αξ/κών Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, Νίκος Ε. Μαρκάκης, από το Πετροκεφάλι Ηρακλείου Κρήτης.

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ●Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004

● Ε-mail: epistoles@tovima.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk