Με ομόλογα ύψους €4,6 δισ. θα καλύψουν τα χρέη στο ΙΚΑ

Με ομόλογα ύψους 4,6 δισ. ευρώ το Δημόσιο εξοφλεί τα χρέη του προς το ΙΚΑ. Ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου και η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά γνωστοποίησαν χθες με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΙΚΑ κ. Θ. Αμπατζόγλου την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την έκδοση ομολόγων τα οποία θα καλύψουν υποχρεώσεις παρελθόντων ετών του Δημοσίου προς το Ταμείο. Μέσω της έκδοσης των ομολόγων, που …

Με ομόλογα  ύψους €4,6 δισ.  θα καλύψουν  τα χρέη στο ΙΚΑ | tovima.gr

Με ομόλογα ύψους 4,6 δισ. ευρώ το Δημόσιο εξοφλεί τα χρέη του προς το ΙΚΑ. Ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου και η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά γνωστοποίησαν χθες με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΙΚΑ κ. Θ. Αμπατζόγλου την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την έκδοση ομολόγων τα οποία θα καλύψουν υποχρεώσεις παρελθόντων ετών του Δημοσίου προς το Ταμείο.

Μέσω της έκδοσης των ομολόγων, που θα γίνει σε πέντε ισόποσες δόσεις, η πρώτη το 2011, θα καλυφθούν οι εξής υποχρεώσεις:

* Απόδοση υπολοίπου κρατικής εισφοράς για τους νεοεισερχομένους στην ασφάλιση ετών 2001 και 2002, ύψους 1.140,4 εκατ. ευρώ.

* Ανάληψη υποχρεώσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προς τον ΟΑΕΔ, ΟΕΚ ύψους 1.466 εκατ. ευρώ.

* Απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για συμμετοχή του Δημοσίου στις ασφαλιστικές εισφορές του κλάδου υγείας ετών 2003-2006, ύψους 2.046 εκατ. ευρώ.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk