Ενδιαφέρον της Εnel για ελληνικές εταιρείες αιολικής ενέργειας

Προσφορά για την αγορά των μετοχών θυγατρικών εταιρειών του ομίλου Δομική Κρήτης έχει υποβάλει η εταιρεία Εnel Green Ρower Ιnternational ΒV, την οποία και μελετά η εισηγμένη, προκειμένου να καταλήξει ή όχι σε συμφωνία. Πρόκειται για τις εταιρείες Αιολικό Βοσκερού ΑΕ, οι μετοχές της οποίας ανήκουν εξ ολοκλήρου στη Δομική Κρήτης (πάρκο εν λειτουργία, ισχύος 5,95 ΜW, και υπό ανάπτυξη έργα προσφερόμενο τίμημα 10,400 εκατ. ευρώ), Αιολικό Κουλούκωνας ΑΕ (πάρκο με άδεια εγκατάστασης, …

Ενδιαφέρον της Εnel για ελληνικές  εταιρείες αιολικής ενέργειας | tovima.gr

Προσφορά για την αγορά των μετοχών θυγατρικών εταιρειών του ομίλου Δομική Κρήτης έχει υποβάλει η εταιρεία Εnel Green Ρower Ιnternational ΒV, την οποία και μελετά η εισηγμένη, προκειμένου να καταλήξει ή όχι σε συμφωνία. Πρόκειται για τις εταιρείες Αιολικό Βοσκερού ΑΕ, οι μετοχές της οποίας ανήκουν εξ ολοκλήρου στη Δομική Κρήτης (πάρκο εν λειτουργία, ισχύος 5,95 ΜW, και υπό ανάπτυξη έργα προσφερόμενο τίμημα 10,400 εκατ. ευρώ), Αιολικό Κουλούκωνας ΑΕ (πάρκο με άδεια εγκατάστασης, ισχύος 5 ΜW), της οποίας η εισηγμένη κατέχει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου, Αιολικό Ρούσκιο ΑΕ (πάρκο με άδεια παραγωγής 28 ΜW), της οποίας η Δομική Κρήτης κατέχει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου, Αιολικά Πάρκα Ανατολικής Αχαΐας ΑΕ (έχουν κατατεθεί αιτήσεις και μελέτες για τέσσερα πάρκα συνολικής ισχύος 120 ΜW), της οποίας η εισηγμένη κατέχει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου, και Αιολικά Πάρκα Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ (έχουν κατατεθεί αιτήσεις και μελέτες για τέσσερα πάρκα, συνολικής ισχύος 136 ΜW), της οποίας η Δομική Κρήτης κατέχει και πάλι το 30% του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα μετην προσφορά, η κατάρτιση των οριστικών συμβάσεων για την πώληση των μετοχών των ως προαναφερόμενων εταιρειών θα τελεί υπό αιρέσεις, όπως, κατά περίπτωση, η έκδοση αδειών εγκατάστασης, η παροχή εγκρίσεων κτλ. Το τίμημα θα καταβληθεί με την πλήρωση των αιρέσεων και το ύψος του θα αποτελεί συνάρτηση του Καθαρού Συντελεστή Φόρτισης (Νet Capacity Factor) και της αδειοδοτημένης ισχύος κάθε πάρκου. Ως προκαταβολή για το δικαίωμα εξαγοράς των εταιρειών θα καταβληθεί συνολικά σε όλους τους μετόχους τους με την υπογραφή της συμφωνίας το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk