Ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο από τις Νύχτες Πρεμιέρας

Οι Νύχτες Πρεμιέρας αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν στον χώρο και στον χρόνο μέσα από μια ειδική προβολή που θα έχει τον τίτλο «Α space story» και αφορά την παρουσίαση 12 πρωτοποριακών μικρού μήκους ταινιών των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Συνολικά ογδόντα λεπτά ιστορικών κινηματογραφικών στιγμών από δημιουργούς όπως ο Ζορζ Μελιές και το διάσημο πρόσωπο στο φεγγάρι, ο μεγάλος σουρεαλιστής φωτογράφος Μαν Ρέι, ο δημιουργός της «Γκίλντα» Τσαρλς Βίντορ, ο Μαρσέλ Ντυσάν, ο Ζαν Πενλεβέ και άλλοι παντρεύονται με τη μουσική σε μια μοναδική performance.

Ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο  από τις Νύχτες Πρεμιέρας | tovima.gr

Οι Νύχτες Πρεμιέρας αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν στον χώρο και στον χρόνο μέσα από μια ειδική προβολή που θα έχει τον τίτλο «Α space story» και αφορά την παρουσίαση 12 πρωτοποριακών μικρού μήκους ταινιών των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Συνολικά ογδόντα λεπτά ιστορικών κινηματογραφικών στιγμών από δημιουργούς όπως ο Ζορζ Μελιές και το διάσημο πρόσωπο στο φεγγάρι, ο μεγάλος σουρεαλιστής φωτογράφος Μαν Ρέι, ο δημιουργός της «Γκίλντα» Τσαρλς Βίντορ, ο Μαρσέλ Ντυσάν, ο Ζαν Πενλεβέ και άλλοι παντρεύονται με τη μουσική σε μια μοναδική performance. Κατά τη διάρκεια της προβολής δύο ξεχωριστοί νέοι μουσικοί δημιουργοί θα σχολιάζουν live με τους ήχους τους.

Ο Αγγελος Κυρίου και οι Φανταστικοί Ηχοι θα ανοίξουν ζωντανά ένα μουσικό διάλογο- μεταξύ τους και με τους θεατές- μέσα στην αίθουσα, μειώνοντας έτσι την απόσταση ανάμεσα στις εικόνες των αρχών του 20ού αιώνα και στη μουσική στις αρχές του 21ου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk