Εγκρίθηκαν τα επιχειρησιακά σχέδια μερικής απασχόλησης 632 δήμων και κοινοτήτων

Εγκρίνονται όλα τα επιχειρησιακά σχέδια μερικής απασχόλησης των 632 δήμων και κοινοτήτων που υποβλήθηκαν στην τριμελή επιτροπή των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Απασχόλησης, υπό την προεδρία του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου.

Εγκρίνονται όλα τα επιχειρησιακά σχέδια μερικής απασχόλησης των 632 δήμων και κοινοτήτων που υποβλήθηκαν στην τριμελή επιτροπή των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Απασχόλησης, υπό την προεδρία του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θανάση Νάκου.

Επίσης, η ίδια επιτροπή αποφάσισε την επιδότηση 7.413 θέσεων στους 623 δήμους και κοινότητες, των οποίων τα επιχειρησιακά σχέδια εγκρίθηκαν με το ποσό των 8.000 ευρώ ανά έτος. Οι νέες συμβάσεις με τους συμβασιούχους μερικής απασχόλησης μπορούν να καταρτισθούν από την 1η Νοεμβρίου 2009 και μεταγενέστερα.

Η ανώτατη διάρκεια των συμβάσεων που ενέκρινε η επιτροπή μπορεί να είναι δεκαοκτώ μήνες, με καταληκτική ημερομηνία την 30ή Απριλίου 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του 2005, όταν ξεκίνησε το Πρόγραμμα Μερικής Απασχόλησης και έγιναν οι πρώτες προσλήψεις, έως και σήμερα έχουν απασχοληθεί 19.500 εργαζόμενοι σε δώδεκα κατηγορίες κοινωνικών δράσεων.

Η πολυπληθέστερη δράση είναι αυτή της κατ’ οίκον κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας – Βοήθεια στο Σπίτι (20%) και ακολουθούν οι δράσεις αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (16%), αντιμετώπισης περιβαλλοντικών προβλημάτων (16%), κοινωνικής ενσωμάτωσης μεταναστών (4%), ασφάλειας στη μετακίνηση των μαθητών και η φύλαξη των σχολείων (12%), η ενημέρωση των δημοτών (7%) κ.ά.

Σημαντικό εργαλείο για το πρόγραμμα Μερική Απασχόληση είναι η διαδικτυακή πύλη www.meriki.gr, για την ενημέρωση των πολιτών.

Παράλληλα, λειτουργεί ήδη πιλοτικά και υπηρεσία αυτόματης φωνητικής ενημέρωσης, στον αριθμό 210-3744222.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk