Επιδότηση της εργασίας

Οι προτάσεις του ΣΕΤΕ για μεταρρυθμίσεις και μέτρα στήριξης της τουριστικής οικονομίας

Προτάσεις για δομικές μεταρρυθμίσεις και άμεσα μέτρα στήριξης της τουριστικής οικονομίας κατέθεσαν ο πρόεδρος και ο α΄αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ν.Αγγελόπουλος και Ανδρ.Ανδρεάδης, κατά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό την Τρίτη.

Οι προτάσεις του ΣΕΤΕ για μεταρρυθμίσεις και μέτρα στήριξης της τουριστικής οικονομίας | tovima.gr

Προτάσεις για δομικές μεταρρυθμίσεις και άμεσα μέτρα στήριξης της τουριστικής οικονομίας κατέθεσαν ο πρόεδρος και ο α΄αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ν.Αγγελόπουλος και Ανδρ.Ανδρεάδης, κατά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό την Τρίτη.

Ως προς τις δομικές μεταρρυθμίσεις, η πάγια θέση του ΣΕΤΕ είναι η ανάληψη του συντονισμού του κυβερνητικού έργου για τον τουρισμό από πρόσωπο ή όργανο ευθέως κατευθυνόμενο και ελεγχόμενο από τον πρωθυπουργό.

Επίσης, αναγκαία καθίσταται πλέον η θεσμοθέτηση εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού ή γενικού γραμματέα Τουρισμού πενταετούς θητείας, παράλληλα με την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης.

Όσο δε αφορά στην προβολή και εκπροσώπηση του τουρισμού στις ξένες αγορές, κρίνεται αναγκαία πλέον η μετεξέλιξη του ΕΟΤ, σύμφωνα με το μοντέλο του Maison de la France και του Visit Britain, σε συνεργασία πάντα με τον ιδιωτικό τομέα και στελεχωμένο με επαγγελματίες μάνατζερς.

Ως προς τα μέτρα στήριξης, τονίσθηκε η κατά προτεραιότητα ανάγκη:

Α) Για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων (με την ενεργοποίηση της εγγυοδοσίας του Δημοσίου προς τις τράπεζες για χορήγηση δανείων και την επέκταση της αναστολής καταβολής της εισφοράς του Ν.128/75).

Β) Για την επιδότηση της εργασίας για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

«Η ανάκαμψη του τουρισμού μας που αναμένεται ισχυρή από το 2011 και μετά εξαρτάται φυσικά και κατά κύριο λόγο από την ανάκαμψη των ισχυρών οικονομιών της Ευρώπης. Όμως, τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των εσόδων από τον τουρισμό αλλά και οι ιστορικά μεγάλες αντοχές του, είναι οι καλύτερες εγγυήσεις ότι τα προτεινόμενα προς εφαρμογή μέτρα στον τουριστικό τομέα θα αποδώσουν τα μέγιστα στο βραχυχρόνιο διάστημα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

* Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γ.Φωκάς.

Μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι η μείωση των αφίξεων επισκεπτών στη χώρα θα κυμανθεί γύρω στο 10% φέτος, τονίζοντας ότι «το σημαντικό είναι ότι τα έσοδα από τον τουρισμό είναι μειωμένα, περίπου 16% με 17%, σε σχέση με τα περσινά έσοδα».

»Είναι ένα μεγάλο ποσό. Είναι περίπου 2 δισ. ευρώ λιγότερα, σε σχέση με τα περσινά, τα οποία βέβαια λείπουν και από την εθνική οικονομία και από τις επιχειρήσεις και από τους εργαζόμενους και από όλο το σύστημα» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk