Ο Καραμανλής αποφασίζει για τις εκλογές

Ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει πρόωρες εκλογές με την αιτιολογία ότι η σύνταξη του νέου προϋπολογισμού απαιτεί κυβέρνηση που να έχει νωπή λαϊκή εντολή

Την οριστική του απόφαση να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές θα ανακοινώσει – ίσως και αύριο- ο Πρωθυπουργός, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις εκκλήσεις βουλευτών και κομματικών στελεχών του να εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο που διαθέτει. Ως σήμερα το βράδυ ο κ. Καραμανλής δεν είχε ενημερώσει κανέναν από τους κορυφαίους υπουργούς του για τις τελικές του αποφάσεις, προκαλώντας στους περισσότερους από αυτούς μια έντονη αμηχανία και την πεποίθηση πως δεν υπολογίζει πλέον τις απόψεις τους. «Αυτή τη φορά αποφασίζει μόνος» τονίζουν ακόμη και οι στενότεροι συνεργάτες του, επιβεβαιώνοντας πως ο Πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες διατηρεί ανοικτή γραμμή μόνο με τον κ. Γ. Σουφλιά και τον κ. Ι. Λούλη και μιλά ανοικτά μόνο με τους κκ. Ι. Αγγέλου και Ευ. Αντώναρο. Προσθέτουν δε ότι όσο επιμένουν βουλευτές και προσπαθούν να τον αναγκάσουν να μην καταφύγει στις εκλογές, τόσο τον εξωθούν να τις εξαγγείλει!

Οπως προκύπτει όμως από ορισμένους υπαινιγμούς του, φαίνεται πως έχει πλέον αποφασίσει να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές στις 4 Οκτωβρίου, ενώ την απόφασή του αυτή θα την ανακοινώσει μάλλον σήμερα με τηλεοπτικό «διάγγελμα». Την πληροφορία αυτή αποκάλυψε χθες «Το Βήμα» και απέφυγε να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχθηκε. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο κ. Καραμανλής σκοπεύει να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής, με την αιτιολογία ότι η κυβέρνηση που θα αναλάβει τη σύνταξη του νέου προϋπολογισμού και τη διέξοδο της χώρας από την κρίση θα πρέπει να έχει νωπή λαϊκή εντολή και να είναι απόλυτα ελεύθερη να προχωρήσει σε ρήξεις και ανατροπές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk