Στο επίκεντρο οι ακάλυπτες

Αναστολή πλειστηριασμών για ποσά έως 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2009

Η αναστολή των πλειστηριασμών για οφειλές προς τις τράπεζες έως 200.000 ευρώ, μέχρι το τέλος του 2009, αποφασίστηκε την Τρίτη στη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Για τις ακάλυπτες επιταγ’ες δεν λήφθηκε κάποια απόφαση.

Συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι η κυβέρνηση κάνει κανονικά τη δουλειά της, απαντώντας στο ερώτημα περί εκλογών και υπογράμμισε ότι όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, παγώνουν οι πλειστηριασμοί στις τράπεζες μέχρι το τέλος του 2009 για επιχειρήσεις και ιδιώτες και έως του ποσού των 200.000 ευρώ.
Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε έτσι στις αιτιάσεις του προέδρου της Ένωσης κ. Γ. Κασιμάτη, για την ανάγκη βοήθειας από τις τράπεζες και συνεργασίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος με τις επιχειρήσεις.
Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη των επιχειρήσεων από τις τράπεζες και αναφέρθηκε και στο ΤΕΜΠΜΕ το οποίο έχει χρηματοδοτήσει τη ρευστότητα χιλιάδων επιχειρήσεων.
Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση, με νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει, θα διευκολύνει την ίδρυση επιχειρήσεων μειώνοντας την γραφειοκρατία και πως αύριο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα ενίσχυσης του εμπορίου και των υπηρεσιών.
Ο κ. Κασιμάτης, από την πλευρά του, είπε ότι η οικονομική κρίση είναι αναστρέψιμη, υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές και το κυβερνητικό πρόγραμμα για το ΕΣΠΑ.
Σημείωσε ακόμη ότι η ψυχολογία και το κλίμα των εκλογών δεν βοηθούν την οικονομία. Χρειάζεται διάλογος.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk