«Δεν υπάρχει περιθώριο συναίνεσης»

Μόνη λύση για τον τόπο οι εκλογές, δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο

«Η χώρα είναι ακυβέρνητη με ευθύνη της κυβέρνησης. Οι πολίτες έχουν χάσει την υπομονή τους και η λύση για τον τόπο είναι οι εθνικές εκλογές» είπε Γ.Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τα σενάρια περί συναίνεσης. Όσο για έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό είπε απλώς θα ανακυκλώσει τις ίδιες αδυναμίες.

Μόνη λύση για τον τόπο οι εκλογές, δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο | tovima.gr

«Η χώρα είναι ακυβέρνητη με ευθύνη της κυβέρνησης. Οι πολίτες έχουν χάσει την υπομονή τους και η λύση για τον τόπο είναι οι εθνικές εκλογές» δήλωσε Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Για τα σενάρια ανασχηματισμού ο κ. Παπανδρέου είπε: «Ένας ανασχηματισμός απλώς θα ανακυκλώσει τις ίδιες αδυναμίες» και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν σήμερα να ζητούν συναίνεση όσοι λειτούργησαν με γνώμονα μόνο το μικροκομματικό τους συμφέρον, μόνο για να συνεχίσουν τη νομή της εξουσίας.

Η συναίνεση δεν χτίζεται πάνω σε άγραφα χαρτιά και σε πολιτικές που ζημιώνουν τον τόπο, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. «Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι πόσο θα κρατήσει. Το συμφέρον της χώρας είναι άμεσες εκλογές» τόνισε και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς ο κ. Καραμανλής αρνήθηκε να κάνει ταυτόχρονα εκλογές και ευρωεκλογές με αμοιβαία δέσμευση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν η χώρα δεν θα είχε το παραμικρό κόστος».

«Η πολιτική μάχη που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μια μάχη μεταξύ δύο κομμάτων ή μεταξύ δύο αρχηγών. Είναι μια μάχη μεταξύ δύο αντιλήψεων για το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι μια μάχη που πηγάζει από διαφορετικές ιστορίες, διαφορετικές νοοτροπίες, διαφορετικές αντιλήψεις, διαφορετικές ιστορίες για την Ελλάδα και για τις δυνατότητες του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας» επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι «όχι μόνο δεν συνέχισε το μεγάλο έργο που άφησε το ΠΑΣΟΚ, αλλά κατέστρεψε και αυτά που είχαμε δημιουργήσει: Κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό, δύναμη της οικονομίας, κοινωνικό κράτος, θεσμούς, δομές και υποδομές».

Η κυβέρνηση, είπε, δεν σεβάστηκε τον πολίτη, τον ηλικιωμένο, τον μαθητή, τον πυροσβέστη, την αξιοκρατία, την δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, το μόχθο του Έλληνα, τα ασφαλιστικά του ταμεία, τον πλούτο της χώρας, τα δάση, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Η οικονομία πρώτη στην ατζέντα

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «η οικονομία θα καθορίσει την πολιτική ατζέντα» και επισήμανε ότι «η ΝΔ είναι εγκλωβισμένη σε μια αντίληψη διακυβέρνησης και στα μικροκομματικά της αδιέξοδα». Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναδείξει το δικό του υπεύθυνο και εφαρμόσιμο σχέδιο απέναντι στην «ανερμάτιστη συρραφή πελατειακών διευθετήσεων της ΝΔ». «Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για να αποκαταστήσουμε την αυτονομία της πολιτικής και συνθήκες διαφάνειας στο δημόσιο βίο της χώρας» είπε.

Ο Γ. Παπανδρέου κατέληξε λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ προχωρά στο πλαίσιο του πολιτικού του σχεδιασμού, απαντώντας στην τελευταία παρουσία της απερχόμενης κυβέρνησης στην ΔΕΘ με πολιτική εξόρμηση το επόμενο Σαββατοκύριακο και παρουσίαση στη ΔΕΘ του προγραμματικού πλαισίου διακυβέρνησης της χώρας, ανάταξης της οικονομίας και εξόδου από την κρίση. «Στην προσπάθεια αυτή, το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται ενωμένο, αποφασισμένο και με απόλυτη επίγνωση της ευθύνης του απέναντι στον λαό και στον τόπο» κατέληξε.

Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk