«Δεν υπάρχει αιφνιδιασμός»

«Εκλογική δράση» στο ΚΚΕ για την περίπτωση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες

Δράση πολιτική, εκλογική, έχει αναπτύξει το ΚΚΕ για την περίπτωση εκλογών, δήλωσε η Αλ.Παπαρήγα, λέγοντας: «για εμάς δεν πρέπει να υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός», ανεξάρτητα από τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Εξέφρασε επιφυλάξεις για τα μέτρα για τη νέα γρίπη.

Δράση πολιτική, εκλογική, έχει αναπτύξει το ΚΚΕ για την περίπτωση εκλογών, δήλωσε η ΓΓ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, λέγοντας: «για εμάς δεν πρέπει να υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός, είτε οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβρη, είτε γίνουν τον Δεκέμβρη, είτε το Μάρτη, είτε δεν γίνουν τον Μάρτη».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, πάει και τελείωσε».

«Για εμάς δεν πρέπει να υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός, είτε οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβρη, είτε γίνουν τον Δεκέμβρη, είτε το Μάρτη, είτε δεν γίνουν τον Μάρτη» δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

«Κάθε κόμμα ετοιμάζεται για τις εκλογές. Για εμάς οι εκλογές μπορεί να οδηγήσουν σε ένα βήμα πίσω, γιατί η στασιμότητα είναι ένα βήμα πίσω, μπορεί να οδηγήσουν και σε ένα βήμα μπροστά. Η εκλογική μάχη μπορεί να γίνει όπλο ενός μεγάλου μέρους των εργαζομένων. Από καλύτερες θέσεις όχι μόνο να αντιμετωπίσουν τις χειρότερες μέρες, που έρχονται, αλλά να παλέψουν με προοπτική για τη διέξοδο, που μπορεί και πρέπει να επιβάλει ο λαός», είπε η κ. Παπαρήγα.

«Δεν κρίνουν αποσπασματικά τη μια ή την άλλη πλευρά της κυβερνητικής πολιτικής, τα σκάνδαλα, το Βατοπαίδι, τον Μανώλη, τον Γιώργη, τον Πέτρο και τις πυρκαγιές. Κρίνουν το εξής: Ή θα συμβιβαστείς και θα υποταχθείς στην πολιτική των μονοπωλιακών κερδών, είτε ασκείται από την ΝΔ, ή το ΠΑΣΟΚ, είτε λέγεται γαλάζια ή πράσινη ανάπτυξη, είτε θα προσχωρείς στον αγώνα εκείνο, όπου βρίσκεσαι σε διαρκή αντιπαράθεση με τα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κόμματά τους, διεκδικείς να αποσπάσεις κατακτήσεις, δηλαδή να τους ζημιώσεις, διεκδικείς ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, που συμφέρει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και είναι μια ανάπτυξη από την οποία θα χάσουν μόνο τα μονοπώλια» δήλωσε.

Η ΓΓ του ΚΚΕ εξέφρασε επίσης επιφυλάξεις σχετικά με κατά πόσον θα λειτουργήσουν τα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ως έκτακτα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας γρίπη.

Τα μέτρα «πρέπει να λειτουργήσουν από τώρα και όχι όταν υπάρξει μεγάλη έξαρση, γιατί η έξαρση μπορεί να έρθει μέσα σε δύο μέρες, σε τέσσερις μέρες, σε μια βδομάδα και ούτε μπορούμε να παρακολουθούμε τις μετεωρολογικές συνθήκες» δήλωσε.

Η κ. Παπαρήγα επέκρινε την κυβέρνηση και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο χαρακτήρισε «σαθρό και ανεπαρκέστατο», ενώ εξέφρασε γι άλλη φορά τις διαφωνίες της επί της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της Υγείας.

Υποστήριξε πως υπάρχουν κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στον τομέα της καθαριότητας των νοσοκομείων και των σχολείων, λέγοντας ότι η καθαριότητα θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ στην πρόληψη της πανδημίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk