Η διαφορά είναι πια αισθητή. Το θερμόμετρο χτύπησε ήδη σήμρα τα πρώτα 40άρια υπό σκιάν στη Λάρισα, στο Αγρίνιο και στη Μακρακώμη. Αύριο πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη την ηπειρωτική χώρα και ο υδράργυρος θα καταγράψει μέγιστες τιμές περί τους 40-41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και περί τους 41-43 βαθμούς στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Στις νησιωτικές και στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Νότια Κρήτη και σε μέρος των Δωδεκανήσων προβλέπονται τιμές περί τους 36-38 βαθμούς, και στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη μέγιστες τιμές ως τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Το μόνο θετικό σε αυτή την πολλή ζεστή ημέρα, είναι ότι η σχετική υγρασία θα είναι χαμηλή και ενδεικτικά στην Αθήνα _ όπου θα έχουμε μέγιστη τιμή τους 41 και πιθανόν τους 42 βαθμούς _ η σχετική υγρασία το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει το 30%, ενώ σε περιοχές όπως τη Λάρισα και τα Τρίκαλα με μέγιστες θερμοκρασίες τους 42 και 43 βαθμούς, αντίστοιχα, η σχετική υγρασία θα είναι μόλις στο 15%. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και από τα βορειοδυτικά θα αρχίσουν να ενισχύονται οι ΒΔ άνεμοι και έτσι η θερμοκρασία αύριο στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη δεν θα ξεπεράσει τους 35-36 βαθμούς, στη Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία τους 37-38 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και συγκεκριμένα στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο τοπικά η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 39-41 βαθμούς Κελσίου καθώς οι βοριάδες θα ενισχυθούν μετά το μεσημέρι.

Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας σήμερα το βράδυ θα είναι αρκετά υψηλές και σε ορισμένες περιοχές στα κεντρικά και στα νότια ο υδράργυρος το βράδυ δεν θα πέσει κάτω από τους 27-28 βαθμούς. Πάντως από την Κυριακή το μεσημέρι και μετά οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε όλα τα πελάγη και θα πνέουν αρχικά ΒΔ 5-6 και στα δυτικά βαθμιαία 7-8 μπ., ενώ αργότερα στο Αιγαίο θα στραφούν σε Β-ΒΑ 6-7 μπ.

Ανάσα από Δευτέρα

Τη Δευτέρα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επάνοδος της θερμοκρασίας σε κανονικές τιμές και η επικράτηση μελτεμιού στο Αιγαίο στα 6-7 μπ. και πιθανόν τοπικά στο Κεντρικό και στο Νότιο Αιγαίο στα 7-8 μπ. Το μελτέμι θα διατηρηθεί ως και τα μέσα της εβδομάδας και ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές. Μόνο στα βορειοδυτικά υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης αστάθειας τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης.