Ν. ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ «Στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ»

Τη στήριξή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, ο οποίος στις εθνικές εκλογές του 2007 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αριστερά!» (εφημερίδα της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας που είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ) που κυκλοφορεί σήμερα σημειώνει ότι, με βάση τους αγώνες που έχει δώσει για το περιβάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει πεισθεί να τον στηρίξει, «όπως θα στήριζα και άλλους αν με έπειθαν ότι δίνουν πραγματικά μια μάχη.

Ν. ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ  «Στηρίζω  τον ΣΥΡΙΖΑ» | tovima.gr

Τη στήριξή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, ο οποίος στις εθνικές εκλογές του 2007 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αριστερά!» (εφημερίδα της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας που είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ) που κυκλοφορεί σήμερα σημειώνει ότι, με βάση τους αγώνες που έχει δώσει για το περιβάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει πεισθεί να τον στηρίξει, «όπως θα στήριζα και άλλους αν με έπειθαν ότι δίνουν πραγματικά μια μάχη…». Επίσης κάλεσμα για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε με δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος προς τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης αλλά και προς όλους όσοι «είναι εναντίον της διάσπασης και του κατακερματισμού της Αριστεράς και θέλουν την πολιτική συνεργασία και την ενότητα δράσης των δυνάμεων της Αριστεράς».

Η ενότητα της Αριστεράς με την οικολογία αποτελεί επείγουσα απάντηση στην κρίση, με επίκεντρο την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, τη διεύρυνση του κοινωνικού κράτους, τα πολιτικά και τα κοινωνικά δικαιώματα, τόνισε κατά την ομιλία του στην Πάτρα ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ.Τσίπρας. Πρόκειται για μια προσπάθεια για τον τρίτο πόλο απέναντι στον δικομματισμό που έχει ξεκινήσει ήδη στην Ευρώπη, σημείωσε, και «θα προχωρήσει σύντομα με ακόμη πιο γρήγορα βήματασε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk