uuu Δεύτερη εβδομάδα προεκλογικής περιόδου και τα στοιχεία του ΕΣΡ για την προβολή των κομμάτων από τα δελτία ειδήσεων προκαλούν…

ανατριχίλα. Πλην του Μega, που ανέβασε τα ποσοστά των τριών μικρών και διατηρεί τις ισορροπίες μεταξύ ΝΔ και ΠαΣοΚ, κάποια άλλα βγάζουν… μάτια. Οπως του ΑΝΤ1, που κατά 71,9% προέβαλε ΝΔ και μόλις… 15,3% ΠαΣοΚ, της ΝΕΤ που έπαιξε… double score μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης (47,1%- 24,2%) αλλά και ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΛΑΟΣ (12,7% και 10,5% έναντι 5,5%) ή και του Μακεδονία ΤV μεταξύ ΝΔ- ΠαΣοΚ (50,3%- 24,9%). Αναζητείται η πολυφωνία αλλά και η δίκαιη προβολή των κομμάτων με βάση τα ποσοστά τους στις προηγούμενες εκλογές. Σαν να λέμε, αναζητούνται οι έξι αριθμοί του Τζόκερ.

uuu Εκλογές τέλος σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ.

Νικητές πολλοί, χαμένα… τα λόγια. Χιλιάδες ευρώ σε e-mail, SΜS, φυλλάδια κτλ. για την προβολή των υποψηφιοτήτων και αναρωτιέται κανείς: προς τι όλα αυτά τα υπέρογκα έξοδα; Ποιο το τελικό όφελος, πλην της καλώς εννοούμενης ματαιοδοξίας; Τα ίδια (και χειρότερα;) με όσα κατακρίνονται δημοσιογραφικά στις εθνικές εκλογές. uuu Με λίστα (χωρίς μετρ;)

εισέρχονταν στην ΕΡΤ την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας για την τηλεμαχία. Αmerican bar το κάναμε. uuu Ακούστηκε: «Ούτε Δεκαπενταύγουστο δεν είναι τόσο άδειο το κτίριο». uuu Ποιος ο πραγματικός κερδισμένος του ντιμπέιτ; Μα φυσικά ο… ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης δίπλα από το Ραδιομέγαρο. Λόγω της απαγόρευσης εισόδου των αυτοκινήτων έβγαλε καλό μεροκάματο, αφού σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι που δεν είχαν πάρει αναγκαστικό ρεπό άφηναν εκεί τα αυτοκίνητά τους για… πλύσιμο.

uuu Τηλεοπτικά- τηλεγραφικά: Δύσκολα του χρόνου στο Star η κυρία Αννα Δρούζα.

Μικρούτσικος για τη θέση της, προς Αlter τα δίχτυα της στη θέση της εγκυμονούσας κυρίας Ράνιας Θρασκιά. uuu Κάποιος εκνευρίζεται στον ΑΝΤ1 με την καθυστέρηση της κυρίας Τατιάνας Στεφανίδου στην υπογραφή της ανανέωσης. Δεν κάνει… uuu Για δίωρη εκπομπή θα μείνει, αν μείνει, ο κ. Γιώργος Αυτιάς στον Αlpha. Από Ταύρο μεριά πάντως διαμηνύθηκε ότι ούτε πρωινά χρειάζονται ούτε λεφτά διαθέτουν. uuu Πολλά μπορεί να έχει κάνει ο κ. Αυτιάς, αλλά το να χρωστούσε, όπως εμφανίστηκε σε διάφορα blogs, δεν θα το άντεχε ούτε ο τελευταίος συνταξιούχος που παρακολουθεί κάθε πρωί τις συμβουλές του γνωστού παρουσιαστή για το πώς… να μη χρωστάει. uuu Η συγκεκριμένη υπόθεση πάντως ήταν ακόμη μία απόδειξη πως ό,τι κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο δεν είναι πάντα έγκυρο. uuu Πρόβα δελτίου ειδήσεων κάνει ο κ. Νίκος Μάνεσης με τις (μεταμεσονύκτιες)

εκπομπές για τις ευρωεκλογές στην τηλεόραση του Αlpha; uuu Τέλος ο κ. Στάθης Βαρυτιμιάδης από τη διεύθυνση του «Εθνοσπόρ». Αντικαταστάτης του ο κ. Ανδρέας Παπαλουκάς, ενώ στη Μεταμόρφωση επανέρχονται οι σκέψεις για συγχώνευση του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας «Εθνος» με την αθλητική του ίδιου ομίλου «Goalnews». uuu Ρεπόρτερ Παναθηναϊκού αναζητεί το Μega. Οι υποψήφιοι πολλοί, οι απαιτήσεις μεγάλες. uuu Με τον Σκάι συζητεί ο κ. Δημήτρης Κριτής για τον ίδιο λόγο, ενώ ο κ. Γιάννης Δάρρας προαλείφεται για διευθυντής του αθλητικού στο ίδιο μέσο. uuu Δύο οι υποψήφιοι επιχειρηματίες- του Τύπουγια την απόκτηση του «Derby». Ο εκδότης του κ. Αντώνης Δελατόλλας συζητεί μαζί τους και ίσως αύριο Δευτέρα να ανακοινώσει εξελίξεις. uuu Η διευθυντική ομάδα της εφημερίδας πάντως εξετάζει και την περίπτωση εφαρμογής μοντέλου… «Liberation», με αυτοδιαχείριση του τίτλου, κάτι που δεν βρίσκει αρχικά αντίθετο τον εκδότη αναλόγως των οικονομικών όρων. Με πρωτοβουλία της διεύθυνσης γίνονται επαφές με συντάκτες για τη συναίνεσή τους σε περικοπές, ενώ λέγεται ότι έχουν βρεθεί και γραφεία στην οδό Πατησίων. uuu Παραιτήθηκε ο κ. Χρήστος Μουλίνος, γενικός διευθυντής της «Εspresso».

Αφορμή λέγεται ότι είναι ένα εξώφυλλο. Ως αιτία φέρεται η πρόσφατη αλλαγή διεύθυνσης.