Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνώνκρατούνται από τοβράδυτης Παρασκευής ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Γιώργος Σκαρπέλης και το πρώην στέλεχος της Siemens Hellas κ. Ηλίας Γεωργίου, κατηγορούμενοι και οι δύοστην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Η σύλληψή τους ήταν μη αναμενόμενη καθώς, κατά τη διάρκεια του μεσημεριού, συνοδευόμενοιαπό τους συνήγορους τους είχαν παρουσιαστεί κανονικά στον ανακριτή κ. Νίκο Ζαγοριανό. Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν, στις 12 Ιουνίου ο κ.Γεωργίου και στις 15 ο κ. Σκαρπέλης. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, ο ανακριτής άλλαξε γνώμη και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους.

Η απροσδόκητη για τους δύο κατηγορουμένους εξέλιξητης υπόθεσηςαποτιμάται ως αποτέλεσμα τουαντικτύπου που είχε για την κυβέρνηση –υπήρξε σφοδρότατη αντίδραση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης–η φυγή στη Γερμανία των δύο πρώην στελεχών της Siemens και επίσης κατηγορουμένων στην υπόθεσηκ.κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου και Χρήστου Καράβελα, οι οποίοι δενεμφανίστηκαν ποτέ στο «ραντεβού» που τους είχεςορίσει ο ανακριτής.

Ο συνήγορος του κ.Σκαρπέλη, κ. Δημήτρης Τσοβόλας, σε επικοινωνία του με «Το Βήμα» δήλωσε τα εξής: «Τελικά η Δικαιοσύνη έχει τρελαθεί. Αφού άφησε και έφυγαν οι κορυφαίο της Ζίμενς τελείως άδικα και παράνομα, μετά την εμφάνιση για πολλοστή φορά του κ. Σκαρπέλη και την παροχή προθεσμίας για να δώσει ο ανακριτής τα έγγραφα που αρνούνταν να δώσει επί τόσες μέρες, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και συνέλαβαν τον κ. Σκαρπέλη στο σπίτι του. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δυστυχώς μόνο ως όραμα υπάρχει στην πατρίδα μας. Στην πράξη η νομιμότητα θυσιάζεται στο βωμό της πολιτικής και άλλης σκοπιμότητας»