Η τηλεμαχία δεν μας φώτισε, η δημοσιογραφική σύνθεση δεν ήταν η καλύτερη, ούτε η αντιπροσωπευτικότερη, δεν απέδωσε το ελληνικό πρόβλημα που θα κυριαρχήσει μετά τις ευρωεκλογές. Οι πολιτικοί αρχηγοί προσπάθησαν να αποφύγουν το μεγάλο λάθος, να καλύψουν κατ΄ αρχήν τη ζώνη τους και βεβαίως να ξεπεράσουν τις πολλές «προκλητικές», αλλά κατά βάση απλοϊκές ερωτήσεις.
Ο κ. Καραμανλής ήταν σταθερός στις απόψεις του, δεν εξέπληξε ούτε μετακινήθηκε απ΄ όσα μετέδωσε προχθές. Οι απαντήσεις του για τα σκάνδαλα ήταν το ίδιο ασθενείς και αμυντικές. Ωστόσο επέμεινε στη γραμμή της «υπευθυνότητας», θέλησε να δείξει ότι γνωρίζει τις δυσκολίες και ότι παραμένει αφοσιωμένος στη διαχείριση της κρίσης, την οποία προτάσσει και μαζί εκμεταλλεύεται. Την ανυψώνει για να δικαιολογήσει τα λάθη της διακυβέρνησής του, ακολούθως τη μετριάζει προκειμένου να κερδίσει την ψήφο και στο τέλος την αναδεικνύει ξανά για να καλυφθεί έναντι των επερχομένων. Ο κ. Καραμανλής ικανοποίησε το νεοδημοκρατικό κοινό και επιβεβαίωσε στους υπόλοιπους την ανθεκτικότητά του.
Ο κ. Παπανδρέου είχε ίσως την καλύτερη εμφάνισή του σε τηλεμαχία. Μιλούσε πολύ πιο άνετα απ΄ ό,τι στο παρελθόν, ήταν σαφέστερος όσο ποτέ, απέφυγε τα σαρδάμ, γενικώς δεν έκανε κρίσιμα λάθη, ικανά να κλονίσουν τους ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ. Με εξαίρεση το αργόσυρτο κλείσιμο, μετέδωσε ελπίδα και βεβαιότητα και μπορεί να πει κάποιος ότι χωρίς να κερδίσει τις εντυπώσεις, δεν τις έχασε. Αντιθέτως το κοινό ένιωσε ότι βελτιώνεται τόσο εκφραστικά όσο και ηγετικά. Ιδιαίτερα πειστικός υπήρξε στις αναφορές του για την οικολογία.
Η κυρία Παπαρήγα δεν είχε την καλύτερη επίδοσή της. Ηταν αναγκασμένη να απαντά σε ερωτήματα που δεν έχει συνηθίσει. Προσπάθησε πολλές φορές να καλύψει το στενό κομματικό ακροατήριο και έχασε το ευρύτερο. Η δυσκολία της μοναδικότητας που ζει ήταν εμφανής και πιθανότατα θα είναι αυτή που θα ορίσει και τη διείσδυσή της στο εκλογικό σώμα.
Ο κ. Αλαβάνος εμφανώς εκνευρίστηκε από τον χαρακτήρα των ερωτήσεων, αλλά οι απαντήσεις του ήταν άμεσες, τα σχόλιά του καυστικά και διαρκής η προσπάθειά του να προκαλέσει πραγματικό διάλογο κυρίως με τον Πρωθυπουργό. Η ανάμνηση όμως των θετικών εντυπώσεων από την προηγούμενη τηλεμαχία δημιουργούσε υψηλότερες προσδοκίες, τις οποίες μάλλον δεν κάλυψε.
Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης εγκλωβίστηκε στις αντιφάσεις του, που εκ των πραγμάτων δημιουργεί η ταλάντευσή του μεταξύ παραδοσιακού περιορισμένου ακροατηρίου και διεκδικούμενου πολύ μεγαλύτερου της ευρύτερης παράταξης. Ιδιαιτέρως η υπεράσπιση της δεξιάς πολυκατοικίας αναδεικνύει την ακροβασία του. Θα έλεγε κανείς ότι οι πολιτικοί αρχηγοί μετείχαν χθες σε άσκηση ισορροπίας σε κακό τερέν, με κριτές που δεν γνώριζαν καλά το άθλημα. Είναι πιθανώς και αυτό ένα ακόμη σύμπτωμα της γενικότερης κρίσης που καταδιώκει τη χώρα.