«Το σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα είναι πραγματικότητα» είπε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα , μόνο που παρουσιάζεται σαν ένα είδωλο, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα. Και τα δύο κόμματα, τόνισε, είναι τα ίδια. Χαρακτήρισε μεγάλη μάχη τις ευρωεκλογές, επισήμανε όμως ότι οι επιπτώσεις θα φανούν από την επομένη των εκλογών και αυτό που περιμένει τους πολίτες είναι η χολή από τις αποφάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, από τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Πράγας, και κάλεσε τον λαό για ανυπακοή και αιφνιδιαστική αντεπίθεση.

Σε ερώτηση σχετικά με τα οικονομικά του ΚΚΕ, η κυρία Παπαρήγα είπε ότι αν το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν κόμμα εξουσίας, αν είχε υπουργούς «βεβαίως να ελεγχθούμε για τα οικονομικά μας». Αλλά «δεν μετέχουμε σε κανένα υπουργείο, δεν πήραμε μέρος στις ιδιωτικοποιήσεις» τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτά που λέει, τα λέει για να ισχύσουν για όλα τα κόμματα. Κανένα κόμμα δεν πληρώνει εφορία, οι επιχειρήσεις πληρώνουν, είπε. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ υπεραμύνθηκε του απορρήτου του κόμματος για τις εισφορές των μελών του λέγοντας ότι «εμείς κατάλογο με τα μέλη δεν πρόκειται να δώσουμε ποτέ και ας έρθει ο εισαγγελέας» .

Κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ δεν αισθάνεται απροστάτευτο όπως ο Οτσαλάν, επιτέθηκε στο ΠαΣοΚ για τις κατηγορίες περί « Γερμανού», λέγοντας μάλιστα «τι ζητά το ΠαΣοΚ, να παίξουμε ξύλο, να πάμε στα δικαστήρια;» και κάλεσε τους κατηγόρους και συκοφάντες, όπως τους χαρακτήρισε, να παρουσιάσουν αυτοί τα στοιχεία. Σε ερώτηση γιατί το ΚΚΕ ενώ ζητεί ο βασικός μισθός να ανέλθει σε 1.400 ευρώ, δεν το εφαρμόζει στο κόμμα ή στην εκδοτική επιχείρηση που διαθέτει, η κυρία Παπαρήγα απάντησε ότι αυτός που δουλεύει για το κόμμα στρατεύεται εθελοντικά και θα πάρει έναν μέσο μισθό, γιατί πριν απ΄ όλα η σχέση δεν είναι καθαρά επαγγελματική.

Οσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ενωση η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι αν η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της και υπήρχε μια λαϊκή διακυβέρνηση, τότε θα κέρδιζε πολλά ο λαός γιατί ο πλούτος θα ήταν δημόσια περιουσία, δεν θα ήταν υποχρεωμένη η αγροτιά να δέχεται επιδοτήσεις που, ούτως ή άλλως, όπως είπε, μειώνονται.

Σχετικά με το θέμα της Παιδείας τόνισε ότι σήμερα χρειάζεται μια σύγχρονη, δημόσια Παιδεία υψηλού επιπέδου όπου όλα τα παιδιά θα αντιμετωπίζονται ισότιμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η μόρφωση δεν είναι επιλογή εστιατορίου» και τα πανεπιστήμια «έχουν γίνει σουπερμάρκετ» .

Οσο για το περιβάλλον, η κυρία Παπαρήγα σημείωσε ότι η πράσινη οικονομία δεν είναι πράσινα άλογα, αλλά πράσινες μπίζνες, τονίζοντας παράλληλα ότι ανάπτυξη και περιβάλλον είναι «νύχι- κρέας» και ότι εκεί που έρχονται μεταξύ τους σε σύγκρουση είναι η κερδοφορία. Οσον αφορά, τέλος, το ζήτημα των Ταμείων και το Ασφαλιστικό είπε ότι ένα τέτοιο θέμα «δεν μπορούμε να το παραπέμψουμε στον σοσιαλισμό» , εννοώντας ότι το Ασφαλιστικό θα πρέπει να αντιμετωπισθεί σύντομα.