Με φόντο τη μυστηριώδη σχέση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την 18χρονη Νοέμι Λετίτσια ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Ντάριο Φραντσεσκίνι «χτυπά» τον Ιταλό πρωθυπουργό στο «μέτωπο» της ηθικής και με μία φράση ανεβάζει στο κόκκινο το προεκλογικό θερμόμετρο στην Ιταλία.

«Θέλω να ρωτήσω τους Iταλούς: Θα αποφασίζατε να αναθέσετε την ανατροφή των παιδιών σας στο Μπερλουσκόνι;» είπε ο Φραντσεσκίνι, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης έξω από την Γένοβα, για να εισπράξει στην άμεση απάντηση των πέντε παιδιών του Καβαλιέρε.

«Πώς επιτρέπει στον εαυτό του ο Φραντσεσκίνι να λέει τέτοια πράγματα; Ίσως κάνω λάθος να τον παίρνω στα σοβαρά, αλλά και σε προεκλογική περίοδο υπάρχει και ένα όριο» έσπευσε να δηλώσει ο μεγαλύτερος γιος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πιερσίλβιο, αντιπρόεδρος του τηλεοπτικού ομίλου Mediaset.

Η δε, αδελφή του, Μαρίνα, προσέθεσε ότι «ο επικεφαλής των Δημοκρατικών θα έπρεπε να ντρέπεται. Με τα λόγια του προσβάλλει και εμένα ως κόρη. Μια κόρη βαθύτατα περήφανη για τον πατέρα της και για τις αξίες, που της μετέδωσε».

Αλλά κι ο Λουίτζι, ο μικρότερος γιος της Βερόνικα Λάριο και του μεγιστάνα πρωθυπουργού, έκανε το δικό του σχόλιο: «Δεν μπορούν να υποβάλλονται τέτοιου είδους ερωτήματα, σαν να πρόκειται για γκάλοπ. Οι μόνοι που μπορούν να απαντήσουν στο αν ένας πατέρας είναι σε θέση να αναθρέψει σωστά τα παιδιά του, είναι τα ίδια του τα παιδιά».

«Μεγαλώσαμε σε οικογενειακό περιβάλλον ισορροπημένο, γεμάτο αξίες» είπε ο νεαρός διευκρινίζοντας ότι απηχεί και και τις απόψεις των αδελφών του, Μπάρμπαρα και Ελεονόρα.

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος επιχείρησε να αναφερθεί εκ νέου στο θέμα, διευκρινίζοντας πως δεν είχε την πρόθεση να αναφερθεί στην οικογένεια Μπερλουσκόνι, «αλλά στον άνδρα, που έχει αναλάβει δημόσιες υποχρεώσεις».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κεντροδεξιού κόμματος του Καβαλιέρε, Λαός της Ελευθερίας, Ντανιέλε Καπετσόνε, δήλωσε ότι «η Αριστερά άγγιξε πάτο. Το μόνο που ξέρει να προτείνει είναι μίσος, βία και προσβολές με στόχο το Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

O Mάσιμο Ντ’ Αλέμα, όμως, από τα κύρια στελέχη των «Δημοκρατικών», υπερασπίστηκε τον επικεφαλής του κόμματός του. «Οι επιθέσεις αυτές της Δεξιάς σε βάρος του γραμματέα μας, είναι η απάντηση σε μια εκστρατεία κατά την οποία, με μεγάλη αποτελεσματικότητα, ο Φραντσεσκίνι κατάφερε να δώσει νέα πνοή στη δράση του Δημοκρατικού Κόμματος» ανέφερε.