Μου λένε ότι η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ κυρία Νίκη Τζαβέλλα διαχειρίστηκε την υποψηφιότητά της για την Ευρωβουλή με το ταλέντο και την αποφασιστικότητα που τα κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων διαχειρίζονται τη συνεργασία τους με τις πολυεθνικές. Συγκεκριμένα, λέγεται ότι η κυρία Τζαβέλλα ανήκει στην κατηγορία των επίλεκτων στελεχών που διατηρούν το προνόμιο να προτείνουν συνεργασία σε εργοδότες προτού οι εργοδότες προλάβουν να προτείνουν συνεργασία σε αυτά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι «εργοδότες» που ενδιέφεραν το ικανό στέλεχος ήταν τρεις: οι κκ. Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου και Γ. Καρατζαφέρης . Μαθαίνω ότι η κυρία Τζαβέλλα προσήγγισε τον κ. Καραμανλή, αλλά έλαβε απάντηση αρνητική. Στη συνέχεια ήλθε σε επαφή με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος λέγεται ότι άφησε το ενδεχόμενο συνεργασίας ανοιχτό. Η έμπειρη κυρία Τζαβέλλα αντελήφθη όμως ότι πίσω από τη φυσική ευγένεια του κ. Παπανδρέου δεν υπήρχε πραγματική πρόθεση συνεργασίας και γι΄ αυτό επικοινώνησε αμέσως με τον τρίτο εργοδότη. «Συμφωνώ, θα σε κατεβάσω επικεφαλής, αλλά θα κλείσεις μαζί μου σήμερα» της είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ετσι έκλεισε το ντιλ.

***
Ο κ. Θ. Κασσίμης επέστρεψε χθες από την Αλβανία. Μέσα σε λίγες ημέρες ο στρατηγός Κασσίμης «κατέλαβε» το Αργυρόκαστρο, τους Αγίους Σαράντα και το χωριό Βρωμερό, όπου εγκαινίασε μία γέφυρα. Ο υφυπουργός Εξωτερικών εγκαινίασε πολλά έργα στην περιοχή και έκανε αρκετή φιγούρα στους ομογενείς. Πολύ καλά έκανε- και μπράβο του. Τον συγχαίρω γιατί με την επίσκεψή του έδειξε ότι το αλβανικό πολιτικό σύστημα ίσως είναι περισσότερο προηγμένο από το ελληνικό, αφού μόνο να φανταστούμε μπορούμε τι θα συνέβαινε στην Αθήνα αν ένας αλβανός υφυπουργός τολμούσε να εγκαινιάσει έργα στη Φλώρινα και στην Αρτα.

***
Παρά τη φιλολογία περί υψηλής αποχής και απάθειας, στο ΠαΣοΚ λένε ότι ως χθες οι πράσινοι ετεροδημότες ψηφοφόροι είχαν λάβει τόσα εισιτήρια όσα είχαν δωθεί συνολικά από το κόμμα στις εθνικές εκλογές του 2007. Πρόκειται για πολύ υψηλή ζήτηση για τα δεδομένα των ευρωεκλογών, φαινόμενο το οποίο ερμηνεύεται στην Ιπποκράτους ως μήνυμα ότι η πράσινη βάση είναι αποφασισμένη για νίκη.

***
Υστερα από όλα αυτά δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον κ. Ευ. Αντώναρο και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Κ.Μουσουρούλη, οι οποίοι κατόρθωσαν να γίνουν δεκτοί ως νέα μέλη της «Αθηναϊκής Λέσχης». Γνωρίζουν ότι στην αντιπολίτευση θα έχουν άφθονο ελεύθερο χρόνο και προνοούν ώστε να τον απολαύσουν.

***
Πρώτο σημάδι ότι μπορεί να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο είναι ότι ο κ. Απ. Κακλαμάνης επέλεξε να συμμετάσχει στο πρώτο και όχι στο τρίτο θερινό τμήμα, το οποίο παραδοσιακά προτιμούν οι βαρόνοι όλων των κομμάτων. Υπενθυμίζω ότι η προηγούμενη φορά που ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε το πρώτο αντί το τρίτο θερινό ήταν το καλοκαίρι του 2007.

***
Συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Ευρωεκλογών της Νέας Δημοκρατίας με τη συμμετοχή φυσικά της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου . Συνεργάτης μου με ενημερώνει ότι η Μαριέττα προβληματίζεται για το ύψος της συμμετοχής αφού, όπως όλοι έχουμε καταλάβει, το δίλημμα «κάλπη ή παραλία» είναι μεγαλύτερο από το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Μου λένε λοιπόν ότι η οξυδερκής Μαριέττα αντιλαμβάνεται ότι η κάλπη δεν μπορεί εύκολα να νικήσει την παραλία και γι΄ αυτό επιστρατεύει την τεχνική της «τριγωνοποίησης». «Κι εγώ θα πάω για μπάνιο» ακούστηκε να λέει, «αλλά νωρίτερα θα έχω ψηφίσει». Κάτι ανάλογο θα κάνουν και αρκετοί συμπολίτες μας: σοσιαλισμό στην κάλπη, βαρβαρότητα στην παραλία.