Επισκεψιμότητα-ρεκόρ σημειώνει η ιστοσελίδα www. oafashion.gr, όπου διεξάγεται ηλεκτρονικά η ψηφοφορία για τις νέες στολές ιπταμένων της Οlympic Αir. Χθες το απόγευμα, σχεδόν έξι ώρες από τη δημιουργία της, περισσότεροι από 10.000 ενδιαφερόμενοι από 59 χώρες του κόσμου είχαν ήδη ενημερωθεί και ψηφίσει για τις τρεις επικρατέστερες προτάσεις που θα «ντύσουν» τις αεροσυνοδούς και τους πιλότους της νέας Ολυμπιακής, οι οποίες επιλέχθηκαν μεταξύ 97 συμμετοχών.

Πρόκειται για τους Σήλια και Νίκο Κριθαριώτη («5226 by Celia Κritharioti»), την «Ομάδα π » (Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, Παυλίνα Παπαματθαιάκη και Μαρίνα Γιαννακλαρά) και την «ΑΚΤΟ team» (Καλλιόπη Αναστούλη και η ομάδα φοιτητών της σχολής) που τίθενται πλέον στην κρίση του κοινού.

Ο διάλογος άσπρου- μαύρου, τα πουά και οι ψηλόμεσες φούστες στα ταγέρ και το σκούρο μπλε φόρεμα με τονισμένη τη μέση είναι οι προτάσεις της «Ομάδας π» για τις γυναίκες αεροσυνοδούς.

Σε περισσότερο απλές γραμμές, η «ΑΚΤΟ team» προτείνει φόρεμα που αγκαλιάζει αρμονικά το σώμα φθάνοντας ως το γόνατο και ταγέρ από φούστα, σακάκι και πουκάμισο σε ανοιχτούς μπλε τόνους.

Η πρόταση «5226 by Celia Κritharioti», τέλος, δίνει έμφαση στο μαντίλι και στο παιχνίδι μεταξύ σκούρου μπλε και μιας πινελιάς από λαχανί, είτε στη ζώνη του φορέματος είτε στις ραφές του ταγέρ.

«Λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων ταξιδεύω πολύ συχνά σε όλον τον κόσμο. Μοναδική επιλογή μου για τον αερομεταφορέα είναι η ασφάλεια και η σιγουριά που μου προσφέρει. Γι΄ αυτό και επέλεγα την Ολυμπιακή. Πάντα όμως νιώθω έναν φόβο όταν πετάω, ειδικά μετά την απόκτηση των τριών παιδιών μου. Μέσα στο αεροσκάφος αναζητώ το σίγουρο βλέμμα των αεροσυνοδών.

Η εμφάνισή τους θέλω να μου αποπνέει εμπιστοσύνη αλλά και καλή διάθεση. Θέλω να με κάνουν να νιώθω ευχάριστα για να ξεχνώ τους φόβους μου. Γι΄ αυτό τα ρούχα που σχεδίασα, πάντα με γνώμονα την κομψότητα στο πλαίσιο της υψηλής ραπτικής, ελπίζω να κάνουν τους επιβάτες της νέας Ολυμπιακής να νιώθουν άνετα, σίγουρα αλλά και ευχάριστα, όπως ταιριάζει σε έναν αερομεταφορέα-“θρύλο” για τη χώρα μας». Ιδού η μέσω Διαδικτύου εξομολόγηση της Σήλιας Κριθαριώτη, που αποτελεί ταυτοχρόνως το σκεπτικό βάσει του οποίου σχεδίασε σε συνεργασία με τον αδελφό της Νίκο τις στολές της νέας Ολυμπιακής.

«Γνώριμα χρώματα, ελληνικότητα, δυναμικές γραμμές συνδυασμένες με φιλικές καμπύλες ντύνουν το πλήρωμα έτσι ώστε να αισθάνεται κομψά και άνετα…» αναφέρει η Πόπη Αναστούλη που διδάσκει στην ΑΚΤΟ και συνεργάστηκε στην πρόταση αυτή με τους σχεδιαστές Ελίζα Λαζαρίδη, Τόνια Σπαντοπανάγου, Τάττη Γκελαζόνια και Νικόλ Παπακωνσταντίνου.

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, τέλος της «Ομάδας π2 », είναι έμπορος υφασμάτων, η Παυλίνα Παπαματθαιάκη είναι εικαστικός και εργάζεται στον χώρο της γραφιστικής και της επικοινωνίας προϊόντων, ενώ η Μαρίνα Γιαννακλαρά είναι πατρονίστ και ασχολείται με τη ραφή ενδυμάτων.

Η ψηφοφορία για την επικρατέστερη στολή θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου. Οσοι ψηφίσουν συμμετέχουν σε μια κλήρωση που θα αναδείξει 100 τυχερούς οι οποίοι θα κερδίσουν διπλά εισιτήρια μετ΄ επιστροφής για προορισμούς της Οlympic Αir από 1ης Οκτωβρίου 2009. Στο εν λόγω site, εκτός από ψηφοφορία για την επικρατέστερη στολή, φιλοξενείται και ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας, μνήμης και δεξιοτεχνίας με τις προτάσεις των τριών ομάδων για τις νέες στολές.