ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι επισκέπτες στην Τimes Square, την πιο διάσημη πλατεία της Νέας Υόρκης, δεν θα φοβούνται μην τους πατήσει κανένα αυτοκίνητο, όταν σταματούν για να χαζέψουν τις μεγάλες φωτεινές επιγραφές. Οι Αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία στην πασίγνωστη διασταύρωση, η οποία θα πεζοδρομηθεί, με την πρόσβαση πλέον να επιτρέπεται μόνο σε πεζούς και ποδηλάτες μεταξύ της 42ης και της 47ης Οδού.

Η απόφαση έχει στόχο να δημιουργήσει περισσότερο χώρο στην πλατεία και να διευκολύνει την πρόσβαση στους Νεοϋορκέζους και στους τουρίστες. Στις τεράστιες οθόνες της Τimes Square θα μεταδίδονται ζωντανά, κάποιες βραδιές, εκδηλώσεις από τη Μetropolitan Οπερα και ειδικές παραστάσεις από το Μπρόντγουεϊ.

Μια δεύτερη πεζοδρομημένη ζώνη λειτούργησε από χθες στη Ηerald Square, μπροστά από το πολυκατάστημα Μacy΄s, που αποτελεί το επίκεντρο της μεγαλύτερης παρέλασης για τη Γιορτή των Ευχαριστιών κάθε Νοέμβριο. « Στόχος μας είναι να μειωθεί η ρύπανση, να βελτιωθεί η κυκλοφορία των οχημάτων,να διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών και να ενισχυθεί η εμπορική δραστηριότητα σε αυτή τη γωνιά της Νέας Υόρκης » ανακοίνωσε το γραφείο του δημάρχου Μάικλ Μπλούμπεργκ.