Οι οργανώσεις «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «Φράξια Μηδενιστών» ανέλαβαν με κοινή προκήρυξή τους την ευθύνη για τις επιθέσεις σε κτίρια,της Αθήναςκαι της Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να στεγαστούν τα Αστυνομικά Τμήματα Πεντέλης και Σταυρούπολης, αντίστοιχα.

Οιεπιθέσεις έγιναν στο όνομα αλλοδαπών ομοϊδεατών τους που είτε έχασαν τη ζωή τους είτε τραυματίστηκαν κατά την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Στην προκήρυξη, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρεται: «Οι επιθέσεις έγιναν στο πλαίσιο της δοκιμαστικής περιόδου που έχουμε ανοίξει με σκοπό την εξέλιξη και την επεξεργασία των μέσων που χρησιμοποιούμε για να επιτύχουμε τους σκοπούς μας και πειραματιστήκαμε με εκρηκτικούς μηχανισμούς στο χτύπημα αυτών των δύο στόχων».

Επειδή στο κτίριο στην Παλαιά Πεντέλη διαμένει μια οικογένεια, οι οργανώσεις επισημαίνουν: «Χρησιμοποιήσαμε μικρής ισχύος μηχανισμό, αποτελούμενο από δύο κιλά μπαρούτι συμπιεσμένα σε χαλκοσωλήνα, τον τοποθετήσαμε στην μπροστινή πρόσοψη και πήραμε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός».

Για το χτύπημα της Θεσσαλονίκης αναφέρουν: «Λόγω της εξάλειψης κάθε πιθανότητας τραυματισμού τοποθετήσαμε δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς (ένας σε χαρτόκουτο μαζί με εμπρηστικό και άλλος σε σωλήνα ΡVC ) και άλλον ένα ωρολογιακό μηχανισμό μαζί με δύο δεκάκιλες γκαζοφιάλες που διοχέτευαν το αέριο με σωλήνα που είχαμε προσαρμόσει μέσα στο κτίριο από τη χαραμάδα στην υπόγεια γκαραζόπορτα. Επίσης και οι δύο είχαν ασφάλεια που δεν επιτρέπει την αναρρόφηση ώστε να υπάρξει έκρηξη».