Τη συγγνώμη της Ελληνικής Αστυνομίας ζητά η μουσουλμανική κοινότητα για την ενέργεια εξύβρισης της θρησκείας τους πουπραγματοποιήθηκε απόαστυνομικό όταν διενεργώντας έλεγχο σε μουσουλμάνο έσκισε τις σελίδες από το Κοράνι που εκείνοςείχε μαζί του.

Η ενέργεια του αστυνομικού «μας έχει θίξει βαθύτατα, ενώ πολλοί μουσουλμάνοι νιώθουν ιερή οργή για αυτό που έγινε και έχουν κηρύξει πόλεμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής ΈνωσηςΝαΐμ Ελγαντούρ.

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. μάταια επιχειρεί να αποκλιμακώσει τηνένταση πουπροκλήθηκεκαθώς υποστηρίζει πωςο αστυνομικός δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για το Κοράνι και άρα δεν δέχεται ότι έχει την ευθύνη της προσβολή του ιερού κειμένου των μουσουλμάνων.

«Εμείς θέλαμε μια συγγνώμη από την Αστυνομία. Για τον λόγο αυτόν πήγαμε στο αρχηγείο και στη ΓΑΔΑ και ζητήσαμε να βγει στην τηλεόραση μαζί με εμάς ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας και να ζητήσει συγγνώμη κάτι που θα έβλεπαν οι μουσουλμάνοι και θα μπορούσαμε να τους ηρεμήσουμε» συμπληρώνει ο κ. Ελγαντούρ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, επρόκειτο για δύο κόλλες χαρτιού με αραβικά γράμματα, διπλωμένες στα τέσσερα, οι οποίες ήταν τυλιγμένες με χαρτοπετσέτα και χαρτομάντιλο και δεμένες με μονωτική ταινία.Ο αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο δεν γνώριζε ότι πρόκειται για απόσπασμα του Κορανίου και αναζητώντας ναρκωτικά άνοιξε το περιτύλιγμακαι έτσι έσκισε, λίγο, το έγγραφο με το ιερό κείμενο.

Δηλώσεις Μαρκογιαννάκη

«Το μεμονωμένο και υπό έρευνα αυτό περιστατικό δεν δικαιολογεί την πρόκληση επεισοδίων από άτομα αποφασισμένα να διαπράξουν φθορές σε περιουσίες πολιτών και να προκαλέσουν συμπλοκές και τραυματισμούς, διαταράσσοντας σοβαρά την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης» δήλωσεο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, καλώντας τους οικονομικούς μετανάστες που μένουν στην Ελλάδα «να σεβαστούν την έννομη τάξη», καθώς «η πολιτεία δεν θα επιτρέψει τέτοιες ακραίες συμπεριφορές».

«Αναμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν υπευθυνότητα ανταποκρινόμενες στην απαίτηση των πολιτών για ευταξία και ευνομία. Το πρόβλημα της αντιμετώπισης της μη νόμιμης μετανάστευσης είναι ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα» συμπλήρωσε.