ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Η ΝΑSΑ ανακοίνωσε ότι στις 17 Ιουνίου θα εκτοξεύσει έναν δορυφόρο που θα εξερευνήσει τη Σελήνη έχοντας διπλό στόχο. Το Lunar Reconnaissance Οrbiter (LRΟ) αποτελεί τον μικρότερο αδελφό του αντίστοιχου δορυφόρου του Αρη Μars Reconnaissance Οrbiter, ο οποίος από το 2005 εξερευνά τον Κόκκινο Πλανήτη.

Ο δορυφόρος θα αποτελείται από δύο μέρη. Το ένα θα κινείται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και θα αναζητεί ασφαλή σημεία προσσελήνωσης των σχεδιαζόμενων επανδρωμένων αποστολών. Το άλλο μέρος θα προσεδαφιστεί και θα αναζητήσει νερό, η παρουσία του οποίου είναι απαραίτητη προκειμένου να δημιουργηθούν εκεί αρχικά βάσεις και αργότερα αποικίες.

Ο δορυφόρος θα διαθέτει πολλά όργανα παρατήρησης, όργανα μέτρησης θερμοκρασίας, τοπογραφίας, ραδιομετρήσεων, μετρήσεων των επιπέδων του υδρογόνου κ.ά. Ο δορυφόρος θα «χτενίσει» τις περιοχές γύρω από τους δύο πόλους αφού οι επιστήμονες θεωρούν ότι εκεί είναι περισσότερο πιθανή η παρουσία νερού, αλλά και ότι εκείνες οι περιοχές προσφέρονται περισσότερο για ασφαλή προσσελήνωση διαστημοπλοίων.