Τελικά η ενότητα επικράτησε της διχόνοιας στο χθεσινό έκτακτο ΔΣ της ΠΑΕ, παρά την περί του αντιθέτου φημολογία, ωστόσο τεράστια ερωτηματικά προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη να παραιτηθεί από τη θέση του στο 20μελές ΔΣ. Στη μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερο από δυόμισι ώρες δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης (ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος ζήτησε ενίσχυση των ερασιτεχνικών τμημάτων). Εν τέλει, όμως, υπήρξε συναίνεση και ομόφωνα αποφασίστηκε:

1) η ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του προέδρου κ. Νίκου Πατέρα, 2) η συνέχιση της συνεργασίας και για τη νέα σεζόν τόσο με τον προπονητή κ. Χενκ τεν Κάτε όσο και με τον διευθυντή ποδοσφαίρου κ. Κώστα Αντωνίου, 3) η έγκριση μπάτζετ ύψους 20 εκατ. ευρώ και άνω για μεταγραφές και 4) η έγκριση των εισηγήσεων των κκ. Τεν Κάτε και Αντωνίου όσον αφορά τον σχεδιασμό και τις μεταγραφές υπό την εποπτεία του κ. Πατέρα.

Φανερά ικανοποιημένος ο κ. Πατέρας δήλωσε: «Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να μου αναθέσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την προεδρία. Παραμένω πρόεδρος της ΠΑΕ με στόχο την υλοποίηση των κοινών μας οραμάτων. Στην προσπάθειά μας αυτή θα συμβάλει θετικά και η εμπειρία που αποκτήσαμε όλη τη χρονιά ώστε να μη δημιουργηθούν ξανά εσωτερικά εμπόδια». Μάλιστα ο πρόεδρος τόνισε ότι μετά το τέλος της συνεδρίασης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον έτερο βασικό μέτοχο της ΠΑΕ κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος «εξέφρασε την ικανοποίησή του».

Ερωτηθείς ο κ. Πατέρας αν πρόκειται για ημέρα ειρήνης στον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Ναι, πράγματι μιλάμε για μια ημέρα ειρήνης και από εδώ και πέρα πρέπει να έχουμε θετικά αποτελέσματα στα πλέι οφ, και ταυτόχρονα ο κ. Τεν Κάτε και ο κ. Αντωνίου να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό που μας έχουν παρουσιάσει» , ενώ για το αν θα υπάρξουν σύντομα μεταγραφές υπογράμμισε: «Θα προσπαθήσουμε. Δυστυχώς, χάθηκαν δύο εβδομάδες με αυτές τις καθυστερήσεις, αλλά εμείς θα το προσπαθήσουμε. Αν δεν γίνουν ως το τέλος Μαΐου, θα γίνουν ως τα μέσα Ιουνίου». Οσο για το αν θα υπάρξει από τούδε και στο εξής «σιγή ασυρμάτου» από τους μετόχους αναφορικά με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, ο κ. Πατέρας υπήρξε σαφής: «Πιστεύω ότι οι μέτοχοι έχουν καταλάβει πως για το καλό του Παναθηναϊκού όσο λιγότερες δηλώσεις κάνουμε τόσο καλύτερα. Παρ΄ όλα αυτά έχουμε δημοκρατία» και συμπλήρωσε: «Συμφωνήσαμε όλοι μαζί ότι καλό θα είναι να μιλάει ο πρόεδρος και όσο το δυνατόν λιγότερο όλοι οι υπόλοιποι».

Ενα λιτό σχόλιο έκανε αργά χθες το βράδυ και ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος , ο οποίος δήλωσε: «Ολα πήγαν μια χαρά. Το ΔΣ ομόφωνα πήρε τις όποιες αποφάσεις έπρεπε να πάρει για να υλοποιήσουμε τα όσα μας έχει ζητήσει ο προπονητής. Προχωράμε».

Αιφνιδιαστική πάντως ήταν, δίχως άλλο, η παραίτηση του κ. Ι. Βαρδινογιάννη από το ΔΣ, καθώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν αποκάλυψε το παραμικρό στα υπόλοιπα μέλη, παρά μόνο μετά το πέρας της διαδικασίας και αφού υπερψήφισε όλες τις αποφάσεις παρέδωσε επιστολή προς τον κ. Πατέρα όπου εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του αφήνει σαφείς αιχμές για τον κ. Βγενόπουλο.

Μεταξύ άλλων, ο Τζίγγερ ανέφερε στην εν λόγω επιστολή: «Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την επιθυμία μου να μη μετέχω πλέον στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Με τον τρόπο αυτόν θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία στους καλοθελητές με πρόσχημα τη συμμετοχή μου στο ΔΣ και μέσω της δήθεν ανάμειξής μου στην καθημερινότητα των διοικητικών δρωμένων στην ΠΑΕνα βάλλουν συνεχώς ενάντια στην ενότητα και στην ηρεμία της ομάδας. Το άκαιρο του σίριαλ που παρακολουθούμε ένα μήνα τώρα για το θέμα του προϋπολογισμού, μας εξέθεσε στα μάτια όλων των φιλάθλων μας. Από τη στιγμή που το ζήτημα τέθηκε στο αρμόδιο θεσμικό όργανο με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες επιλύθηκε με τη σύμφωνη γνώμη και υποστήριξη των μετόχων. Αυτός θα πρέπει να είναι και ο οδηγός μας για το μέλλον.

(…) Οι πρακτικές των τελευταίων εβδομάδων και ο διασυρμός του εγχειρήματος της πολυμετοχικότητας, και μάλιστα σε μια κρίσιμη αγωνιστικά περίοδο όχι μόνο δεν με βρίσκουν σύμφωνο, αλλά χρήζουν δραστικής αντιμετώπισης από εσάς για την αποφυγή επανάληψής τους στο μέλλον». Καταλήγοντας η επιστολή αναφέρει: «Πριν από ένα χρόνο είχα δηλώσει ότι παραμένουμε εγώ και η οικογένειά μουεγγυητές της ομάδας. Δεν αποποιούμαι σήμερα τον ρόλο αυτόν, αλλά θεωρώ ότι είναι δείγμα ευθύνης και ανιδιοτελούς αγάπης προς τον σύλλογο η απόφασή μου να σταθώ μακριά από τη διοικητική λειτουργία του Παναθηναϊκού έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας και στις επιλογές σας».

Κατά τη διάρκεια του ΔΣ ο κ. Ι. Βαρδινογιάννης είχε διαβάσει άλλη επιστολή προς τα 17 μέλη (απουσίαζαν οι κκ. Α. Αντωνιάδης, Ι. Ξυλάς και Δ. Σαραβάκος), αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η διοίκηση του Παναθηναϊκού πρέπει να διαπνέεται από τις παρακάτω αρχές: 1) Οι αποφάσεις να παίρνονται από τα αρμόδια θεσμικά όργανα. 2) Η επικοινωνιακή πολιτική του Παναθηναϊκού και κατ΄ επέκταση οι επίσημες τοποθετήσεις να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου. 3) Η αντιπαράθεση απόψεων και ο γόνιμος διάλογος να διεξάγονται εντός των θεσμικών οργάνων και όχι στα ΜΜΕ που έχουν μια εγγενή τάση υπερβολής των θεμάτων που παρουσιάζουν».