ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ Ηρωικός γιατρός έσωσε έναν 13χρονο ο οποίος είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία, κάνοντας μία τρύπα στο κρανίο του με ηλεκτρικό τρυπάνι. Ο δρ Ρομπ Κάρσον περιέγραψε χθες στις εφημερίδες της Αυστραλίας πώς χρησιμοποίησε ένα οικιακό τρυπάνι χωρίς καλώδιο για να ανοίξει τρύπα στο κρανίο του αγοριού και να σταματήσει την αιμορραγία η οποία ήταν βέβαιο ότι θα προκαλούσε τον θάνατό του. «Οταν βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση πρέπει να κάνεις τέτοια πράγματα» είπε ο γιατρός στην εφημερίδα «Τhe Αustralian». « Δεν πρόκειται για προσωπική μου επιτυχία. Είναι μέρος της δουλειάς μας» πρόσθεσε.

Ο μικρός Νίκολας Ρόσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής Μέριμποροου, 170 χιλιόμετρα βορείως της Μελβούρνης, επειδή είχε έντονο πονοκέφαλο. Λίγο νωρίτερα είχε πέσει με το ποδήλατο και είχε χτυπήσει το κεφάλι του. Οπως διαπιστώθηκε, είχε υποστεί κάταγμα στο κρανίο και εγκεφαλική αιμορραγία, η οποία θα προκαλούσε τον θάνατό του. Ο Ρομπ Κάρσον έκρινε ότι είχε στη διάθεσή του μόνο λίγα λεπτά για να σταματήσει την αιμορραγία. Ετσι δανείστηκε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι από έναν εργάτη για να ανοίξει τρύπα λίγο πάνω από το αφτί του αγοριού και έτσι να βρει διέξοδο το αίμα. Ηταν «μία από τις πιο θαρραλέες προσπάθειες διάσωσης ανθρώπου που μπορεί κανείς να φανταστεί» είπε ο νευροχειρουργός από τη Μελβούρνη Ντέιβιντ Γουάλας. Μέσα σε λίγα λεπτά, το παιδί άρχισε να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης και έπειτα από μία ώρα βρισκόταν ήδη μέσα στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε σε νοσοκομείο της Μελβούρνης, το οποίο ήταν κατάλληλα εξοπλισμένο για χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο. Ο μικρός έχει πλέον αναρρώσει πλήρως.

Ο Μάικλ Ρόσι είπε ότι ο δρ Κάρσον τον προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενέχει η χρήση τέτοιων εργαλείων προκειμένου να σωθεί ο γιος του. « Βγήκε έξω και μας είπε ότι έχει μόνο μία δυνατότητα, και ήταν αυτή. Ανοιξε τρύπα στο κρανίο του γιου μου και ακούγαμε τον ήχο του τρυπανιού» είπε.

Οι γιατροί εξήραν τον Κάρσον επειδή έδρασε αστραπιαία και σχολίασαν ότι η ηθοποιός Νατάσα Ρίτσαρντσον , η οποία έχασε τον Μάρτιο τη ζωή της, ενδεχομένως να ζούσε σήμερα αν είχε χρησιμοποιηθεί άμεσα παρόμοια μέθοδος για να σταματήσει η εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη έπειτα από ατύχημα στον Καναδά.