Αν και βλέπει σημάδια βελτίωσης στην οικονομική κρίση, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, υπογραμμίζει ότι οι τράπεζες χρειάζονται ρευστό ενώ προσθέτει ότι τα προβλήματα στην αγορά ακινήτων παραμένουν.

Όπως επισήμανε, αν και οι χρηματοπιστωτικές αγορές βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, οι τράπεζες εξακολουθούν να έχουν προβλήματα χρηματοδότησης, πράγμα που εμποδίζει την ανάκαμψη.

«Αναμφίβολά, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σε όλο τον κόσμο· είναι αξιοσημείωτο», δήλωσε στο Bloomberg.

Πρόσθεσε πάντως ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα που πρέπει να καλυφτούν, υπονοώντας ότι οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες από αυτές που έδειξαν τα αποτελέσματα των stress test.

Επιπλέον ο επί πολλά έτη πρόεδρος της Fed υπογράμμισε ότι «μέχρι να σταθεροποιηθούν οι τιμές των κατοικιών» υπάρχει κίνδυνος για μία κρίση στο στεγαστικό τομέα.

Σε άλλα σχόλια του, ο Αλαν Γκρίνσπαν εξέφρασε την αντίθεσή του στην προτεινόμενη από την κυβέρνηση Ομπάμα υπηρεσία που θα παρακολουθεί τις αγορές και το οικονομικό σύστημα εν γένει για να αποφευχθεί μία νέα μεγάλη κρίση, θεωρώντας το έργο της αποτροπής των κρίσεων «αδύνατο».

Οι προβλέψεις του πρώην προέδρου της Fed είχαν αρνητική επίδραση στις αγορές.