Μια ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο. Ένας 50χρονος επιχειρηματίας που είχε απαχθεί βρέθηκε απανθρακωμένος, μέσα στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου του στις 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, και αφού η οικογένεια του είχε καταβάλει τα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, ιδιοκτήτη εργοστασίου με χρώματα στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου, και πατέρα τριών παιδιών .

Τον 50χρονο απήγαγαν άγνωστοι το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Βασιλειές του Ηρακλείου, έπειτα απο τηλεφώνημα που δέχθηκε απο άγνωστο να μεταβεί στην παραπάνω περιοχή για να αναλάβει τη βαφή μιας οικοδομής .

Πράγματι, ο επιχειρηματίας πήγε στο ραντεβού και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ η σύζυγός του και οι συγγενείς τουάρχισαν να τον αναζητούν, και στη συνέχεια ειδοποίησαν την Αστυνομία .

Αργότερα, οι δράστες επικοινώνησαν με την οικογένεια του επιχειρηματία και ζήτησαν για λύτρα – σύμφωνα με πληροφορίες- το ποσό των 300.000 ευρώ.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις, ενώ ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τη σύζυγο του, ζητώντας της να μην ανακατευθεί η Αστυνομία.

Μετά ζήτησαν επιπλέον χρήματα αλλά τελικά συμφωνήθηκε να δοθεί το ποσό των 155.000 ευρώ

Η παράδοση των λύτρων στους απαγωγείς κανονίστηκε για τις 10 το βράδυ της Τρίτης. Η σύζυγος, με τα συγγενικά της πρόσωπα, άφησε τα λύτρα σε ερημικό σημείο στις Γούβες

Οι απαγωγείς στη συνέχεια είπαν ότι, ύστερα από δύο ώρες, θα έβρισκαν τον επιχειρηματία σε ερημικό σημείο στις Ποταμιές Ηρακλείου.

Λίγο αργότερα, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία πληροφορούνται ότι ένα τζιπ στην περιοχή Ποταμιές καίγεται.

Τότε διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν κάψει τον επιχειρηματία μέσα στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου του.