Το διασκεδάζουν στη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί η Επιτροπή Εκλογών να συνεδρίασε χθες στη Ρηγίλλης υπό τον κ. Κ. Καραμανλή, αλλά η είδηση είναι ότι στη διπλανή «Αίθουσα Κήπου» βρισκόταν σε εξέλιξη συνέλευση κορυφαίων του πνεύματος υπό τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντ. Σαμαρά . Ανάμεσα στους πολλούς βαψομαλλιάδες καλλιτέχνες, πληροφοριοδότης μου ξεχώρισε τους αυθεντικούς εκφραστές της ελληνικότητας και της εθνικής συνείδησης κκ. Λάκη Τζορντανέλι, Πασχάλη, Κώστα Πρέκα, Γιώργο Κοινούση, Τέρη Χρυσό και φυσικά τον Γιώργο Σαλαμπάση, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία για το άσμα «Σ΄ αγαπάω, μ΄ ακούς;». Πρόκειται για την πολιτιστική ντριμ τιμ του κόμματος.

Οι κρίσιμες ερωτήσεις είναι δύο: Γιατί έλειπε ο φίλος του Ζαχόπουλου και σκηνοθέτης αθάνατων πορνοταινιών Γιώργος Μυλωνάς; Και τι έφερε όλους τους παραπάνω στην «Αίθουσα Κήπου»; Μα φυσικά ο αγώνας και η αγωνία για τη διάσωση της ελληνικής ταυτότητας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υποθέτω ακόμα ότι τώρα που «κόπηκε» η μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη από τα εκλογικά κέντρα της ΝΔ οι βαρόνοι του κόμματος αναζητούν άξιο αντικαταστάτη μέσα από τις τάξεις του.

***
Επειτα από 17 χρόνια ο κ. Γ. Σουφλιάς πέρασε την περασμένη εβδομάδα το κατώφλι του υπουργείου Οικονομίας, από το οποίο αποχώρησε το 1992. Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν πήγε ποτέ στο Σύνταγμα, αφού με τον κ. Γ. Αλογοσκούφη δεν ανέπτυξαν ποτέ καλή χημεία, ούτε υποστήριζαν τις ίδιες οικονομικές συνταγές. Πρόσφατα όμως ο κ. Σουφλιάς επισκέφθηκε τον κ. Ι. Παπαθανασίου . «Πήγε να δει το βαφτιστήρι του» σχολίασε συνεργάτης μου.

***
Στο ΠαΣοΚ δεν πέρασε απαρατήρητη η «αρχηγική εμφάνιση» του κ. Αντ. Σαμαρά στο Κάραβελ τη Δευτέρα το βράδυ. Τη συνδυάζουν μάλιστα με αντίστοιχη εμφάνιση την ίδια ημέρα του βουλευτή κ. Απ. Τζιτζικώστα στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης. Η ερμηνεία που επικρατεί στην Ιπποκράτους για τις ταυτόχρονες εμφανίσεις των κκ. Σαμαρά και Τζιτζικώστα σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα είναι ότι εντάσσονται σε οργανωμένο σχέδιο των επιτελών της Ρηγίλλης για τον περιορισμό των διαρροών προς το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη. Αλλωστε ο «Τζίτζι» μίλησε ανοιχτά. «Κάθε ψήφος στον ΛΑΟΣ είναι ψήφος στο ΠαΣοΚ» είπε σε μια φιλότιμη προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους νεοδημοκράτες.

***
«Πεταλώνει τζιτζίκια ο Σιούφας» σχολίασε πληροφοριοδότης μου για τον εικονιζόμενο στο σκίτσο κ. Δ. Σιούφα. Εννοεί ότι ο Πρόεδρος της Βουλής είναι πρώτος στις δημόσιες σχέσεις και πρώτος στη διοργάνωση εκδηλώσεων εντός του Κοινοβουλίου, ιδίως σήμερα που δεν κυκλοφορεί ούτε μύγα στο κτίριο και δεν ξέρουν πώς να γεμίσουν το δελτίο ειδήσεων του Καναλιού της Βουλής.

Χθες ο κ. Σιούφας τίμησε την Ημέρα Μνήμης για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά με τη Βουλή κλειστή δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει πολλούς βουλευτές. Ηταν εκεί οι κκ. Πρ. Παυλόπουλος , Αθ. Νάκος, Γ. Σούρλας, Μιχ. Παπαδόπουλος, Κ. Κιλτίδης, Γ. Τρυφωνίδης και η κυρία Παρθένα Φουντουκίδου από τη ΝΔ, οι κκ. Ευ. Βενιζέλος, Απ. Κακλαμάνης, Ι. Αμοιρίδης και Φ. Σαχινίδης από το ΠαΣοΚ, ο κ. Δ. Χατζησωκράτης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Δήμητρα Αράπογλου από τον ΛΑΟΣ. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι κυρίες Σάνο και Τέα Χάλο, μητέρα και κόρη: η πρώτη έζησε τη γενοκτονία και η δεύτερη, καταξιωμένη συγγραφέας, έγραψε για αυτήν.

***
Δεν είναι αλήθεια ότι ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης παρέτεινε την παραμονή του στις Βρυξέλλες για να μη συμμετάσχει στις χθεσινές συνεδριάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής και της Επιτροπής Εκλογών της ΝΔ. Μου λένε ότι ο υπουργός Αμυνας είχε τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς και κομματικές υποχρεώσεις στη βελγική πρωτεύουσα. Ενοχλημένος όμως πράγματι είναι, λένε όσοι τον ξέρουνκυρίως για τον τρόπο που έγινε το κλείσιμο της Βουλής.

***
Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα εθεάθη χθες σε εστιατόριο της οδού Σόλωνος- όχι φυσικά με τον κ. Θ. Πάγκαλο. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έκανε ένα μεσημεριανό διάλειμμα από τον κάματο του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα για να τιμήσει ψάρι και σαλάτες συνοδευόμενη από καλλιτεχνική παρέα, στην οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός κ. Γρηγόρης Βαλτινός και ο τραγουδιστής κ. Μανώλης Μητσιάς.