Ο Ρατλ μένει στο Βερολίνο
Παρά τους ευσεβείς πόθους της Ορχήστρας της Φιλαδέλφειας- ή ορθότερα του τοπικού Τύπου-, ο σερ Σάιμον Ρατλ θα παραμείνει στο «τιμόνι» της Φιλαρμονικής του Βερολίνου ως το 2018. Το δήλωσε ο ίδιος σε δημόσια εμφάνισή του πριν από λίγες ημέρες. Η αλήθεια είναι ότι η ανανέωση του συμβολαίου του διάσημου βρετανού αρχιμουσικού στη γερμανική πρωτεύουσα έχει λάβει διαστάσεις σίριαλ. Εν αρχή ην η δημόσια αμφισβήτησή του από μεγάλη μερίδα της ορχήστρας, η οποία κορυφώθηκε την άνοιξη του 2008. Κατόπιν, ο «κατευνασμός» της όλης ιστορίας με δηλώσεις περί ανανέωσης και, τέλος, οι συνεχείς αναβολές της ημερομηνίας υπογραφής του πολυσυζητημένου συμβολαίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Ρατλ θα υπογράψει τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικαστικές υποθέσεις. Ο ίδιος ο 54χρονος μαέστρος εξακολουθεί να περιγράφει τη σχέση του με την ορχήστρα «τρικυμιώδη», ωστόσο ο Τύπος τού αναγνωρίζει ότι παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής στο βερολινέζικο κοινό και οι συναυλίες του είναι κατά κανόνα sold-out.

Εγκυος (και πάλι) η Νετρέμπκο;

Εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι φήμες ότι η διάσημη ρωσίδα υψίφωνος Αννα Νετρέμπκο είναι για δεύτερη φορά έγκυος. Τη μια οι δηλώσεις της σχετικά με το πόσο υπέροχα ένιωθε στη διάρκεια της περιόδου αναμονής του πρώτου της παιδιού, του οκτάμηνου σήμερα Τιάγκο – καρπού του έρωτά της με τον ουρουγουανικής καταγωγής μπασοβαρύτονο Ερβιν Σροτ -, την άλλη κάποιες φωτογραφίσεις με την ίδια να καλύπτει επιμελώς την κοιλιά της, την τρίτη ορισμένες ακυρώσεις εμφανίσεων με τη γρίπη να φιγουράρει ως επίσημη δικαιολογία, να σου το «φιτίλι» άναψε. Ο εκπρόσωπος, ωστόσο, της δισκογραφικής της εταιρείας διέψευσε επισήμως τους ψιθύρους. «Δεν είναι έγκυος» δήλωσε. Οπότε, άμα τη αναρρώσει της από τη γρίπη, αναμένεται η απρόσκοπτη συνέχεια των εμφανίσεών της προς τέρψη των απανταχού θαυμαστών.

Αμόνοφ αντί του Μπέρτι
Δεν θα εμφανιστεί, τελικώς, ο διάσημος ιταλός τενόρος Μάρκο Μπέρτι ως Ρανταμές στην επικείμενη παράσταση της βερντιανής «Αΐντα» στο Ηρώδειο, η οποία, ως γνωστόν, αποτελεί συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Αρένα της Βερόνας. Λόγοι υγείας, ενημερώνει η ΕΛΣ, τον ανάγκασαν να ακυρώσει της συμμετοχή του. Αντ΄ αυτού θα εμφανιστεί ο ρώσος τενόρος Αβγούστ Αμόνοφ τον οποίον οι αθηναίοι φίλοι της όπερας θα θυμούνται από παλαιότερη πρωταγωνιστική εμφάνισή του στον «Πρωτομάστορα» του Μανόλη Καλομοίρη. Πέρα από την πρεμιέρα της 24ης Μαΐου, ο Αμόνοφ θα εμφανιστεί και στις 27 του μηνός.

itoyla@dolnet.gr