«Το ΠΑΣΟΚ συνδέει τις ευρωεκλογές με τις εθνικές εκλογές», ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις ευρωεκλογές, που έγινε στα γραφεία της Ιπποκράτους. «Τις συνδέουμε στο ύφος, στο μήνυμα, που θέλουμε να στείλουμε, και στα επιχειρήματα», τόνισε και πρόσθεσε ότι «θέλουμε οι πολίτες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να αλλάξει πορεία η χώρα».

Αναφερόμενος στην προσφορά των κομμάτων στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη, που κατάφερε να συνδιαμορφώσει συνθήκες στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να διεκδικήσει προς όφελος της Ελλάδας».

Καταλόγισε παθητική αντίληψη στη ΝΔ, επικαλούμενος ως απόδειξη το γεγονός ότι «το κυβερνών κόμμα ανατρέχει συνέχεια στο΄80 και στην ένταξη της χώρας, χωρίς να δείξει κάτι άλλο».Σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι δεν ζητάει ευελιξία, αλλά στόχευση στις παραγωγικές δαπάνες. «Λέμε «όχι» σε σπατάλες και ρουσφέτια και ‘ναι’ σε παραγωγικές επενδύσεις», είπε, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχουν απλώς μονο περιθώρια ερμηνείας και ευελιξίας στο Σύμφωνο Σταθερότητας, αλλά και δυνατότητα συμπλήρωσής του με ένα σύμφωνο απασχόλησης, όπως ζητούν οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές».

Ο κ. Παπανδρέου καταλόγισε ακόμηστην κυβέρνηση ότι δεν κάνει καμία προσπάθεια να διαμορφώσει συμμαχίες και να επηρεάσει αποφάσεις, ενώ για το ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Δεν είμαστε ούτε αρνητές, ούτε θιασώτες της σημερινής Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είμαστε με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, για να αλλάξει η σημερινή συντηρητική Ευρώπη». Είπε ακόμη ότι «οι πολίτες σήμερα θέλουν αλλαγή και νέα πορεία, που θα αποτυπωθεί στις εκλογές. Αυτό έχει σχέση, τόσο με την οικονομία, όσο και με τη λειτουργία του κράτους. Η σωστή λειτουργία του κράτους είναι προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία της οικονομίας».

Τέλος, κλείνοντας τη σύντομη παρέμβασή του, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως «το μήνυμα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ προς τους πολίτες, είναι μήνυμα συμμετοχής και κινητοποίησης».

Στη συνεδρίαση της Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογών εγκρίθηκε ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η τηλεοπτική καμπάνια του Κινήματος, ενώ ο κ. Παπανδρέου προβλέπεται να μιλήσει σε συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε πέντε ή έξι μεγάλες πόλεις της χώρας. Θα υπάρξουν, επίσης, δύο προγραμματικές παρεμβάσεις του με πρώτη αυτή της ερχόμενης Παρασκευής, στην Παλιά Βουλή, με θέμα το κράτος, τους θεσμούς και τη διαφάνεια. Η δεύτερη παρέμβαση θα έχει ως θέμα την κοινωνική πολιτική και το κοινωνικό κράτος.