Ηταν μια εποικοδομητική συνάντηση, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα έλεγαν μετά το πέρας του ραντεβού οι κκ. Νίκος Θανόπουλος και Ντούσαν Μπάγεβιτς . Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και ο προπονητής της ΑΕΚ έβαλαν κάτω τα δεδομένα που ισχύουν και χάραξαν την πορεία που θα ακολουθηθεί μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Αλλωστε για να ληφθούν τελεσίδικες αποφάσεις όσον αφορά το ακριβές πόσον που θα διατεθεί στο μεταγραφικό παζάρι, θα πρέπει να έχει ξεκαθαριστεί σε ποια διοργάνωση θα μετέχει η ομάδα την ερχόμενη περίοδο. Μέσες άκρες οι δύο άνδρες- παρουσία του τεχνικού διευθυντή κ. Στέλιου Μανωλά και του οικονομικού διευθυντή της ΠΑΕ κ. Μιχάλη Δημαράκη – αποφάσισαν τα εξής:

1. Θα γίνει προσπάθεια ώστε να οι ποδοσφαιριστές της ομάδας που κάνουν τη διαφορά (π.χ., Σάχα, Σκόκο , Μπλάνκο, Κυργιάκος και υπό προϋποθέσεις ο Τζεμπούρ ) να παραμείνουν στο ρόστερ.

2. Θα συζητηθούν όλες οι προτάσεις που ενδεχομένως θα προκύψουν για ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ξεπούλημα παικτών με αξία. Ο πορτογάλος επιθετικός Εντίνιο ανήκει και με τη βούλα πλέον στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών.

3. Θα γίνει διαπραγμάτευση με τους μάνατζερ των Σάχα και Καφέ ώστε οι δύο παίκτες (που μένουν ελεύθεροι) να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με την Ενωση. « Είναι απαραίτητοι και δεν θέλω να σκέφτομαι την ΑΕΚ χωρίς αυτούς » ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του προπονητή.

4. Ο κ. Θανόπουλος δεσμεύτηκε να προσεγγίσει ξανά τους μετόχους που είναι πλέον ανενεργοί, ζητώντας τους να συνδράμουν οικονομικά ώστε να είναι πιο εύκολη η στελέχωση του ρόστερ, το συνολικό κόστος του οποίου υπό τις παρούσες συνθήκες πρέπει να μειωθεί κατά 5 εκατ. ευρώ!

5. Θα γίνουν τουλάχιστον πέντεέξι μεταγραφές παικτών από την ελεύθερη αγορά. Ακρως απαραίτητοι είναι δύο ακραίοι μπακ, ένας ακραίος μέσος, ένας επιθετικός και ένας τερματοφύλακας. Βέβαια η απόκτησή τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσοι και ποιοι θα αποχωρήσουν. Η σχετική (μαύρη) λίστα θα παραδοθεί στη διοίκηση μετά τα πλέι οφ.

6. Ολοι οι παίκτες κάτω των 22 ετών (συμπεριλαμβανομένων των δανεικών σε άλλες ομάδες) θα ακολουθήσουν την προετοιμασία της ΑΕΚ και εκεί ο κ. Μπάγεβιτς θα αποφασίσει για εκείνους που θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ενωση. Εν τω μεταξύ «νοσοκομείο» θύμιζαν χθες οι Θρακομακεδόνες, παραμονές του αυριανού κρίσιμου αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ. Οι Σκόκο, Αλβες, Καφές και Τζεμπούρ είναι αμφίβολοι, ενώ δεν υπολογίζονται οι Κυργιάκος, Χουναφράν, Ρίκκα, Λαγός. Συνυπολογίζοντας τους τιμωρημένους Γεωργέα και Χέτεμαϊ, ο κ. Μπάγεβιτς θα ξέρει το πρωί της Τετάρτης ποια ομάδα θα παρατάξει απέναντι στον ΠΑΟΚ.