Oλα όσα έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίοκαιρό αποτελούν ιστορία και σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τι μέλλει γενέσθαι στο πράσινο διοικητικό τοπίο, αλλά και πρωτίστως τι έχουν κατά νου οι τέσσερις μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- γιατί τίποτε δεν μπορεί να αποκλείεται ανά πάσα στιγμή- οι τέσσερις μεγαλομέτοχοι (δείχνουν να) κινούνται ως ακολούθως:

\344 Ι. Βαρδινογιάννης: Κατά την πάγια τακτική του τηρεί στάση αναμονής δίχως τοποθετήσεις και αποφάσεις εν θερμώ. Περιμένει να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ για να γίνει ο συνολικός απολογισμός του έργου όλων εντός της ομάδας και εν συνεχεία- αφού προηγηθούν οι εισηγήσεις των κκ. Χενκ τεν Κάτε και Κώστα Αντωνίου ενώπιον του ΔΣ στις αρχές Ιουνίου- να καθοριστούν το μεταγραφικό μπάτζετ και οι στόχοι εν όψει της νέας σεζόν. Εχει δηλώσει ανοικτά ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής προέδρου στηρίζοντας τον κ. Πατέρα, ωστόσο δεν δείχνει να συμμερίζεται τα « περί αυξημένων αρμοδιοτήτων του προέδρου » όπως έχει ζητήσει ο κ. Βγενόπουλος. Ο Τζίγγερ προς το παρόν επιθυμεί την πιστή τήρηση του υπάρχοντος Καταστατικού όσον αφορά τη διοικητική δομή της ΠΑΕ. Επίσης (λέγεται ότι) δεν έχει θετική γνώμη για το έργο του κόουτς Τεν Κάτε και εκτιμάται ότι θα θέσει θέμα αλλαγής προπονητή, ειδικά αν χαθεί η πρωτιά στα πλέι οφ. \344 Α. Βγενόπουλος: Εχει αποφασίσει να παίξει επιθετικά, θεωρώντας ότι για να επιτύχει ο Παναθηναϊκός στους στόχους του θα πρέπει να υπερβεί τα όρια όσον αφορά το μεταγραφικό μπατζετ. Θεωρεί ότι πρέπει να δαπανηθούν περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ για « μεταγραφές τύπου Πιζάρο ». Εχει εκφράσει πολλάκις την απόλυτη στήριξή του προς τον κ. Τεν Κάτε και τον διευθυντή ποδοσφαίρου κ. Αντωνίου, για τους οποίους έχει τονίσει ότι θα πρέπει να κριθούν μετά το τέλος του διετούς συμβολαίου τους (το καλοκαίρι του 2010). Επίσης έχει ζητήσει όχι απλώς την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου, αλλά και αυξημένες αρμοδιότητες προς αποφυγήν ορισμένων αγκυλώσεων (κυρίως διαδικαστικών) του πολυμετοχικού σχήματος. Επί του παρόντος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση… πίνοντας καφέ με τους υπόλοιπους μετόχους με δεδομένο ότι ο ίδιος έχει εκφράσει ξεκάθαρα τις θέσεις και τα «πιστεύω» του για τον Παναθηναϊκό. Φέρεται αποφασισμένος να τραβήξει ακόμη περισσότερο το σχοινί, δίχως να αποκλείει και το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την ΠΑΕ.

\344 Π. Γιαννακόπουλος: Ενδεχομένως η στάση που θα τηρήσει το προσεχές διάστημα θα αποτελέσει και το «κλειδί» για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν στον Παναθηναϊκό. Ο μεγαλομέτοχος του μπασκετικού Τριφυλλιού έχει αποφύγει επιμελώς να τοποθετηθεί δημόσια επί των «καυτών» ζητημάτων του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού καθώς επιδίδεται ως επί το πλείστον σε δηλώσεις του τύπου « να προσπαθήσουμε όλοι για το καλό της ομάδας » και « ανεξαρτήτως κόστους, πρέπει να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό ». Ο κ. Γιαννακόπουλος δεν είναι ιδιαιτέρως «ζεστός» για τη διατήρηση του κ. Αντωνίου στο πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου, καθώς θεωρεί ότι το απόλυτο αφεντικό εντός ομάδας πρέπει να είναι ο προπονητής (κάτι που έχει κάνει πράξη στο μπάσκετ με τον κ. Ομπράντοβιτς ). Αντιθέτως λέγεται ότι έχει καλή γνώμη για τον κ. Τεν Κάτε για τον οποίον θα εισηγηθεί να παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Βεβαίως ερωτηματικό αποτελεί και η θέση που θα εκφράσει αναφορικά με το μέγεθος του μεταγραφικού μπάτζετ.

\344 Ν. Πατέρας: Κρατώντας σταθερά το τιμόνι της ΠΑΕ σε ενωτική ρότα, ο πρόεδρος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του πολυμετοχικού σχήματος καθώς σχεδόν σε καθημερινή βάση συνομιλεί με τους κκ. Βαρδινογιάννη, Βγενόπουλο και Γιαννακόπουλο. Επιθυμεί την παραμονή του κ. Τεν Κάτε στον πάγκο της ομάδας, όπως επίσης και του κ. Αντωνίου στη θέση του football manager. Εχει δηλώσει ότι οι « μεταγραφές θα γίνουν με βάση τις εισηγήσεις του προπονητή και του διευθυντή ποδοσφαίρου », συμπληρώνοντας πάντως ότι « δεν έχουμε πρόβλημα χρημάτων ». Ηδη ο κ. Πατέρας, με δεδομένη την κρίση που περνάει το πολυμετοχικό σχήμα, λειτουργώντας εκ νέου πυροσβεστικά συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για την ερχόμενη Πέμπτη (21/5) « ώστε να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλάνο και τον προϋπολογισμό των θερινών μεταγραφών ».