18 Μαΐου «Ημέρα Καινοτομίας» από τη Μicrosoft
ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΜICROSOFT, ΛΕΩΦ. ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 103, ΑΘΗΝΑ
Η Μicrosoft Ελλάς διοργανώνει την τρίτη ετήσια εκδήλωση «Ημέρα καινοτομίας» τη Δευτέρα και ώρα 11.30. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα «Η καινοτομία στην εκπαίδευση» και θα πραγματοποιηθεί η βράβευση ρηξικέλευθων έργων ελλήνων φοιτητών. Η ομάδα των βραβευμένων θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον τελικό του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού «Ιmagine Cup 2009», έπειτα από έναν μήνα, στην Αίγυπτο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του προγράμματος «Ψηφιακή Ελλάδα» της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού και ο εκθεσιακός χώρος θα παραμείνει ανοικτός ως τις 16.00. 19 Μαΐου Πειρατικά ρεσάλτα στο ΕΙΕ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ, ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ
Ο ιδιαίτερης θεματικής Ε Δ Κύκλος Ομιλιών των εκδηλώσεων «Επιστήμης Κοινωνία» του ΕΙΕ συνεχίζεται, με πλήθος… πειρατικών ρεσάλτων: Στις τρεις ομιλίες της Τρίτης θα παρουσιαστούν τα αρχαία πάθη της Σάμου, η πειρατοκρατία των ελληνιστικών χρόνων και η κυκλαδική οικονομία και κοινωνία των αυτοκρατορικών χρόνων. Οπως πάντα στις 19.30, με είσοδο ελεύθερη. Για πληροφορίες:

210 7273.501-516.

19-22 Μαΐου Αλγεβρική πληροφορική στη Θεσσαλονίκη
ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΠΘ, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 159Α, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οσοι ενδιαφέρονται για τα μαθηματικά του προγραμματισμού θα βρεθούν εντός κλίματος στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Αλγεβρικής Πληροφορικής (CΑΙ 2009) που φιλοξενεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η θεματική περιλαμβάνει αλγεβρική σημασιολογία στους γρίφους, συντακτικά αντικείμενα, αλγεβρική επεξεργασία εικόνας, αλγόριθμους, κρυπτογραφία και… συναφείς σπαζοκεφαλιές. Για τις λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://web.auth.gr/cai09/home. htm/.

20-23 Μαΐου Συμπόσιο για τον κρόκο, στον Κρόκο
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΟΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Φυτοκομικών Επιστημόνων διοργανώνει στον Κρόκο του Νομού Κοζάνης το 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο για τον Κρόκο. Με ομιλίες από 36 επιστήμονες, οι εργασίες του συμποσίου πρόκειται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον ερευνητών από όλον τον κόσμο. Η γνώση τους θα βοηθήσει τους καλλιεργητές να αναπτύξουν καλύτερες σοδειές και θα συνεισφέρει σε εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης του κρόκου σε βιομηχανική κλίμακα. Οι λάτρεις του σαφράν, είτε ως μπαχαρικού είτε ως συστατικού του «ξανθού τσίπουρου» είτε ως… σαμπουάν του Μεγαλέξανδρου, θα βρείτε τις λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα www.saffronsymposium2009.org/.

21-22 Μαΐου «Ημέρες Αστρονομίας» στην Ξάνθη
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ, ΞΑΝΘΗ
Το Παγκόσμιο Ετος Αστρονομίας συνεχίζει τις εκδηλώσεις του ανά την ελληνική επικράτεια: Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας και η Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη, ώρα 18.30, και την Παρασκευή, ώρα 20.00, προβολές ντοκυμαντέρ αστρονομίας- τα οποία τους παραχώρησε το Ευγενίδειο Ιδρυμα-, δραστηριότητες και παρατηρήσεις του βραδινού ουρανού. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6987 008093.

a.kafantaris@gmail.com