Η παρουσιάστρια του
«Πρωινού καφέ» και των καλλιστείων αντιμέτωπη με τη μεγάλη πρόκληση.
Η Βίκυ Καγιά έτσι αισθάνεται στην παρούσα φάση και πιστεύει ότι θα καταφέρει να ανατρέψει το σκηνικό της πρωινής ζώνης.Για να δούμε…
Θεωρεί πάντως ότι για πρώτη φορά στη ζωή της είναι τόσο πολύ ο εαυτός
της: «Μαγειρεύω,ασχολούμαι με τα ζώδια,λέω τις χαζομάρες μου».
Νιώθει ότι είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας,τουλάχιστον για τους γείτονές της.Οπως οι περισσότερες τηλεπαρουσιάστριες άλλωστε που παρά τα αστρονομικά ποσά με τα οποία αμείβονται,τις πολυτελείς μεζονέτες στις οποίες κατοικοεδρεύουν
αλλά και τα φλας που τις καταδιώκουν σε κάθε βήμα τους πιστεύουν ότι κάπως έτσι ζει η μέση Ελληνίδα.Η ίδια πάντως, προερχόμενη και από το μόντελινγκ,έχει συνηθίσει τα φώτα της δημοσιότητας – «από 15 χρόνων»- χωρίς ωστόσο να εφησυχάζει, αφήνοντας παράθυρο για να κάνει και άλλα πράγματα στο μέλλον.

– Αν και κάνατε επιτυχημένη καριέρα στο μόντελινγκ, τώρα αποφασίσατε να καθήσετε στην «ηλεκτρική» καρέκλα του «Πρωινού καφέ».Για ποιον λόγο;

«Ηταν πρόκληση όλο αυτό για μένα. Ο “Πρωινός καφές” έχει ξεκινήσει και ανθήσει στον Αntenna και πάνω σ΄ αυτό δούλεψαν όλα τα κανάλια για να φτιάξουν ένα πρωινό πρόγραμμα. Οταν μου ήλθε αυτή η πρόταση, ενστικτωδώς και αμέσως είπα “πάρ΄ το τώρα!”, γιατί αλλιώς θα το μετάνιωνα για μια ζωή. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απ΄ ό,τι έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής, και πολλοί πιστεύουν ότι είναι και πολύ διαφορετικό από αυτό που είμαι, στην ουσία όμως με περιγράφει τόσο πιστά ώστε ίσως για πρώτη φορά στη ζωή μου είμαι τόσο πολύ ο εαυτός μου».

– Οταν λέτε ότι σας περιγράφει τι εννοείτε;

«Μαγειρεύω, ασχολούμαι με τα ζώδια, λέω τις χαζομάρες μου. Μου αρέσει να κοιτάξω τον άλλον και να μου πει ποιος είναι, να του κάνω κάποιες ερωτήσεις, να τραγουδήσω με κάποιο γκρουπάκι, να ασχοληθώ με εναλλακτικά θέματα, όπως είναι η γιόγκα, το ταξίδι, η οικολογία… Είναι πράγματα που μ΄ ενδιαφέρουν».

– Εχετε την αίσθηση ότι αυτά μπορεί να ενδιαφέρουν και τη μέση ελληνίδα τηλεθεάτρια;

«Μέχρι στιγμής έχει δείξει πως ναι. Αν και ακόμη είναι νωρίς για να πω με σιγουριά. Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε ακόμη λίγο για να πατάμε σταθερά στα πόδια μας όσον αφορά καινούργιες στήλες. Και αν συμβεί αυτό θα προσθέσουμε κι άλλες».

– Και άλλοι δοκίμασαν να αλλάξουν τη συνταγή στη συγκεκριμένη εκπομπή αλλά απέτυχαν. Εσείς αποκλείετε μια ενδεχόμενη αποτυχία; «Ολα τα έχω σκεφτεί. Αυτή η πρόταση μου προκάλεσε τέτοιον ενθουσιασμό που, όποτε μου έχει συμβεί αυτό, μου έχει βγει σε καλό. Είναι όμως πολύ νωρίς ακόμη να μιλάμε για επιτυχία, ακόμη το ψάχνουμε. Δεν μπορώ να πω ότι αυτό το πράγμα έχει πετύχει ακριβώς ακόμη. Είναι παρήγορο όμως ότι πάει κάπως καλά και έχει βγει από το πρώτο στάδιο της λιμνάζουσας φάσης όπου ήταν πριν. Πιστεύω ότι για να πάει κάτι πολύ καλά πρέπει να περάσει από πολλά στάδια, να το δεις στον δρόμο του. Εχω μάθει όμως στη ζωή μου να δίνω όλο μου τον εαυτό στις δουλειές που κάνω και πιστεύω ότι ακόμη και αν δεν πάει καλά, αν έχεις δώσει τον πραγματικό εαυτό σου, την αλήθεια σου, δεν θα σε πειράξει τόσο πολύ. Ε, απέτυχες… αυτό».

– Περάσατε από τον χώρο του μόντελινγκ στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης.Επιλέγετε διαρκώς τα φώτα της δημοσιότητας.Αυτό δεν είναι κάπως ματαιόδοξο;Δεν θα μπορούσατε να κάνετε κάτι πιο απλό;

«Θα μπορούσα και θα μου άρεσε πολύ. Η δημοσιότητα όμως μου έχει χτυπήσει την πόρτα από πολύ μικρή ηλικία, από 15 χρόνων. Εχω συνηθίσει τα φώτα και τη δημοσιότητα, δεν με καθορίζει ως άνθρωπο και δεν εφησυχάζω. Τρώγομαι με τα ρούχα μου, θέλω να γίνω όλο και πιο τέλεια, να γίνουν όλα πιο καλά. Θεωρώ ότι δεν έχω πετύχει τίποτε ακόμη, έχω πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μου. Τα μόνα που κατάφερα είναι ότι αγόρασα ένα σπίτι, πληρώνω την ασφάλειά μου και τα προς το ζην. Στη δουλειά μου δεν μπορώ να πω ότι πέτυχα, έχω πολύ δρόμο ακόμη».

– Γίνεται πολύς λόγος για το αν είστε ή όχι το «κορίτσι της διπλανής πόρτας». Για σας ποιο είναι τελικά; «Εγώ είμαι το κορίτσι της διπλανής πόρτας για τους γείτονές μου πάντως». – Εξαρτάται από τη γειτονιά όπου μένετε…

«Οταν ανοίγουν την πόρτα το πρωί, βλέπουν εμένα, με μια κοτσίδα, με τις φόρμες, να κοιμάμαι όρθια. Φαντάζομαι ότι θα λένε “τελικά, ρε παιδί μου, όλοι άνθρωποι είμαστε”. Αλλά εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Και αν υπάρχει τελικά, ποια είναι; Πιστεύω ότι η μέση Ελληνίδα δεν είναι αυτή που ξέραμε, δεν ασχολείται μόνο με το σπίτι και τα παιδιά της. Εχει ανησυχίες και θέλει να ακούει για πράγματα που την αφορούν και την ενδιαφέρουν. Είναι έννοια παρεξηγημένη, γιατί αν ανοίξουμε το μάτι μας και δούμε τις τηλεοπτικές περσόνες της Ελλάδας, είναι όλες κούκλες και όχι γυναίκες της διπλανής πόρτας. Δεν ξυπνάμε όμως κάθε πρωί κούκλες και έχουμε τις ίδιες ανασφάλειες και τις ίδιες ανησυχίες. Εχουμε τους στυλίστες και τους κομμωτές μας, γιατί στην τηλεόραση δουλεύουμε και αυτό που κάνουμε πρέπει να είναι λαμπερό. Μέσα μας είμαστε όλοι ίδιοι». – Ο Λάκης Λαζόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βλέπετε την Ελένη Μενεγάκη και σε μεγάλη ηλικία, ενώ αμφισβήτησε το ενδεχόμενο να επιτύχετε από τη στιγμή που εφαρμόζετε την ίδια συνταγή. Πώς το σχολιάζετε;

«Ο καθένας μπορεί να το βλέπει από τη δική του οπτική γωνία. Τώρα όσον αφορά το σχόλιο για τη Μενεγάκη, το θεωρώ λίγο… τα λέμε για να τα λέμε. Εννοείται ότι έβλεπα Ελένη Μενεγάκη όταν ήμουν μικρή από τη στιγμή που είναι στην τηλεόραση 14 χρόνια. Οταν την έβλεπα ήταν μια νέα κοπέλα στην τηλεόραση. Δεν είπε κανείς ότι είναι θέμα ηλικιακό! Κάθε καλοθελητής μπορεί να το πάρει και να το μεταφράσει ανάλογα. Εγώ δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω κανέναν. Από εκεί και πέρα… περί ορέξεως κολοκυθόπιτα».

– Γρηγόρη Αρναούτογλου δεν βλέπατε;

«Βεβαίως. Μου άρεσε, αλλά προτιμούσα την Ελένη Μενεγάκη γιατί ήταν πιο κοντά σ΄ εμένα. Υπήρχαν εποχές όπου ο Γρηγόρης πήγαινε πολύ καλά και είχε πολύ ωραία θέματα».

– Τώρα δηλαδή δεν έχει; «Τώρα δεν τον βλέπω. Είμαστε απέναντι και δεν μπορώ να τον δω».

– Τελικά πρόταση για το πρωινό του Μega σάς έγινε;

«Οχι ακριβώς. Σε κάποια φάση που συζητούσαμε κάποιες φόρμουλες για το πώς θα μπορούσα να συνεχίσω στο κανάλι μετά το “So you think you can dance” στον αέρα έπεσε και αυτό. Εκεί τελείωσε. Δεν έγινε πρόταση επί της ουσίας και τελικά δεν έμεινα στο Μega. Δεν βρήκαμε κάτι να κάνω. Δεν είχα πρόβλημα να συνεργαστώ με τον Γρηγόρη, πιθανόν αν μου γινόταν πρόταση τώρα να ήμουν εκεί».

– Νιώθετε ότι από τη στιγμή που μπήκατε στον χώρο της τηλεόρασης σας αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά ή θετικά;

«Και τα δύο. Εχουν κάθε λόγο να είναι έτσι. Δεν είναι δυνατόν ένα νέο πρόσωπο σε μια τόσο δύσκολη ζώνη να ακούει μόνο καλά και θετικά. Από την άλλη, όσοι ξεκίνησαν από την πρωινή ζώνη δεν το είχαν και από την πρώτη ημέρα. Θέλει δουλειά να το φτιάξεις. Δώστε μου κι εμένα μια ευκαιρία να δούμε πώς θα το φτιάξουμε!».

– Νιώθετε αδικημένη από κάποιους δηλαδή;

«Ναι. Μην πέφτετε επάνω μου! Περιμένετε! Αφήστε με να ισορροπήσω και μετά βλέπουμε. Κάποιοι λένε “και σιγά την ομάδα”, και “σιγά το ένα” και “σιγά το άλλο”… Δώστε μας μια ευκαιρία να το βρούμε. Σε τρεις εβδομάδες ύστερα από μια κατάσταση που ήταν το μπάχαλο το ίδιο δεν μπορεί να είναι έτοιμη η εκπο μπή! Εννοείται ότι όλα θα δοκιμαστούν και πρέπει να μας δοθεί μια ευκαιρία».

– Τι έφταιξε κατά τη γνώμη σας και απέτυχε το δίδυμο Μουτσινά- Ζαρίφη;

«Πιστεύω ότι δεν ταίριαξε η χημεία τους».

– Εσείς έχετε λόγο στην πρόσληψη ή στην απομάκρυνση των στελεχών της ομάδας που σας πλαισιώνει; «Οχι, δεν έχω. Εχω λόγο μόνο για το κόνσεπτ της εκπομπής και τις ιδέες, τους καλεσμένους».

– Εχετε λάβει υπόψη σας ότι κάθε επιτυχημένος παρουσιαστής πλαισιώνεται από μια ομάδα της επιλογής του;

«Ναι, και μάλιστα πολύ δυνατή ομάδα. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει, αλλά από τη νέα σεζόν. Τώρα τα πράγματα έγιναν όπως έγιναν και δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει όλος ο κόσμος για να φέρω εγώ τους δικούς μου, που δεν ξέρω και ποιοι είναι. Θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση να ψάχνουμε έξτρα κόσμο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να φύγουν οι παλιοί. Σε πράγματα που δεν ξέρω προτιμώ να μην ανακατεύομαι. Και αυτό δεν το γνωρίζω».

– Ο στόχος σας είναι η πρωτιά σε τηλεθέαση;

«Ο στόχος μας είναι να ισορροπήσει η εκπομπή, να πάρει τη μορφή που φανταζόμαστε και τον Σεπτέμβριο να μπούμε στον ανταγωνισμό. Αν κάποια στιγμή στο μέλλον έλθει η πρωτιά, καλώς να έλθει. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι στόχος. Αυτό που θέλουμε είναι οι σωστοί συνεργάτες μπροστά και πίσω από τις κάμερες και ένα γερό προϊόν το οποίο στην παρούσα φάση αμφιταλαντεύεται. Δοκιμάζουμε συνεχώς πράγματα και θα το κάνουμε ως το τέλος της σεζόν». – Εχετε εντοπίσει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

«Ναι, ακόμη δεν έχει δέσει η ομάδα πίσω και μπροστά από τις κάμερες, δεν είμαστε συγκεκριμένοι στο τι ακριβώς ψάχνουμε και ακόμη ψάχνω τη δουλειά γιατί δεν την ξέρω. Το διασκεδάζουμε όμως πολύ και περνάμε καλά». – Κυρία Καγιά, πιστεύετε ότι ξέρετε την τηλεόραση;

«Καθόλου, τώρα τη μαθαίνω». – Δεν είναι οξύμωρο να παραδέχεστε κάτι τέτοιο τη στιγμή που αναλάβατε την παρουσίαση μιας καθημερινής τρίωρης ζωντανής εκπομπής;

«Γιατί, ποιος ξεκίνησε γνωρίζοντας την πρωινή ζώνη; Μπαίνεις με καλή διάθεση και με την εμπειρία που κουβαλάς από τη ζωή σου και με διάθεση να γίνεις καλύτερη. Πολλά πράγματα δεν ξέρω από τηλεόραση, έχω μικρή εμπειρία. Εχω όμως κάποια εμπειρία από τη μόδα. Κουβαλάω πράγματα από την ιδιοσυγκρασία και τον χαρακτήρα μου που πιστεύω ότι θα έπρεπε να μπουν στην εκπομπή. Από εκεί και πέρα δεν είναι δουλειά μου να τα βάλω στην πράξη. Γι΄ αυτό υπάρχουν οι ομάδες παραγωγής, οι αρχισυντάκτες, για να βοηθούν».

– Ειλικρινά,δεν πιστεύετε ότι το μοντέλο της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης είναι ξεπερασμένο και κουρασμένο;

«Η πρωινή ζώνη είναι αυτή που είναι σε όλον τον κόσμο. Η μόνη διαφορά είναι ότι στο εξωτερικό είναι πιο δημοσιογραφική, υπάρχει περισσότερη πληροφορία. Εγώ το ονειρεύομαι να γίνει κάπως έτσι, αλλά μπορεί να μην είναι εφικτό».

– Ενώ επιμένατε και αποκλείατε το ενδεχόμενο να παρουσιάσετε τα Καλλιστεία, τελικά… θα τα παρουσιάσετε.Υπήρχε κάποιος λόγος που το κάνατε αυτό;

«Οχι, δεν το ήξερα ειλικρινά! Με κάλεσαν στο γραφείο και μου είπαν ότι το αποφάσισαν και ότι θα τα παρουσιάσω. Ηξερα ότι θα τα παρουσιάσει η Τατιάνα Στεφανίδου!».

– Νιώθετε λοιπόν ότι με την επιλογή σας ο σταθμός σάς δίνει ψήφο εμπιστοσύνης;

«Τα καλλιστεία είναι κάτι που το ξέρω, αλίμονο! Η μόδα είναι το αντικείμενό μου, είναι λογικό να το κάνω».

– Συνηθίζεται στη δουλειά σας να παρακολουθούμε ζωντανά τους γάμους και να βλέπουμε οικογενειακές φωτογραφίες σε περιοδικά. Εσείς θα το κάνετε;

«Με κάποιο μέτρο ναι. Γενικά έχω διαφυλάξει την προσωπική μου ζωή. Ασφαλώς για τους ανθρώπους που μοιράζονται την καθημερινότητά τους μαζί σου πρέπει να δώσεις και κάποια στοιχεία, αλλά όχι με υπερβολές. Οταν έλθει εκείνη η στιγμή βέβαια, για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι θα κάνω». – Τι σας πλήγωσε περισσότερο το τελευταίο διάστημα;

«Με έχει στενοχωρήσει η σκληρή κριτική. Οταν μπαίνεις στην τηλεόραση, πέφτουν όλοι πάνω σου. Είναι τρελό, δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Ενας δημοσιογράφος έγραψε “και τι κάνει η Καγιά στο θέατρο; Παίζει μια κρύα Σουηδέζα, χορεύει λίγο και τελείωσε. Και στο “So you think you can dance” διαβάζει το auto cue και αυτό ήταν”. Δεν είναι έτσι. Γονάτισα δουλεύοντας».

– Κυρία Καγιά, τελικά για σας είναι πιο σημαντική η πρωτιά ή να δείτε το κόνσεπτ που ονειρεύεστε;

«Το κόνσεπτ που ονειρεύομαι… Να πω: τα καταφέραμε! Οι πρωτιές έρχονται και παρέρχονται. Αν δεν έλθει, δεν πειράζει. Θα κάνω άλλα πράγματα στη ζωή μου. Δεν φοβάμαι».