ΜΑΔΡΙΤΗ «Αν ο σύζυγός σας ζητήσει ασυνήθιστες σεξουαλικές πράξεις, να είστε πειθήνιες και να μη διαμαρτυρηθείτε. Αν προτείνει συνουσία, συμφωνείστε ταπεινά. Τη στιγμή της κορύφωσηςσκεφθείτε την Ισπανία ».

Αυτές τις συμβουλές προς τις συζύγους έδιναν οι «οδηγίες» που επέβαλλαν επί 40 χρόνια οι αρχές της δικτατορίας του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο. Ηλθαν στο φως με την ευκαιρία έκθεσης για το πανίσχυρο Seccion Femenina (το Γυναικείο Τμήμα της φασιστικής φάλαγγας). Το Γυναικείο Τμήμα υπαγόρευε στις γυναίκες το πώς έπρεπε να συμπεριφέρονται στο κρεβάτι και στη δουλειά. « Κρύψτε τη φυσική παρουσία σας στον χώρο εργασίας. Ας είμαστε ταπεινές σαν μυρμήγκια » συνιστούσε.

Από το 1937 ως το 1977 3 εκατ. γυναίκες μεταξύ 17 και 35 ετών έγιναν μέλη της οργάνωσης, η οποία προέτρεπε τις νεαρές « να μην επιβαρύνονται με βιβλία, δεν υπάρχει λόγος να είναι κανείς μορφωμένος ». Παρά το γεγονός ότι το Γυναικείο Τμήμα συνιστούσε τις αθλητικές δραστηριότητες, προειδοποιούσε τις κοπέλες « να μη χρησιμοποιούν τα σπορ σαν δικαιολογία για να φορούν προκλητικά ρούχα ».