Σε 24ωρη απεργία για το σύνολο του δημόσιου τομέα προχωρεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ, ενώ η ΟΤΟΕ κήρυξε και νέα 48ωρη απεργία- σήμερα και αύριο- στην Αγροτική Τράπεζα.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η οργάνωση διεκδικεί τη χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ, ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και ενιαία μόνιμη εργασιακή σχέση στο Δημόσιο.

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας διεκδικώντας την οικονομική ενίσχυση του Ταμείου Υγείας. Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στη Γενική Τράπεζα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το επικουρικό τους Ταμείο.

Σ ήμερα θα υπάρξουν προβλήματα στις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο, καθώς και με την Αγροτική Τράπεζα, ενώ δεκάδες πτήσεις από όλες τις αεροπορικές εταιρείες ματαιώνονται ή αλλάζουν ώρα αναχώρησης. Στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει η ΟΣΥΠΑ, ενώ τετράωρη στάση εργασίας (10.00-14.00) πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την Αegean Αirlines, η εταιρεία έχει επικοινωνήσει με τους περισσότερους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων προκειμένου να τους προωθήσει σε άλλες πτήσεις του δικτύου της, καθώς και να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης. Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα 801 11 20000 (από σταθερό), 210 6261.000 (από κινητό).

Ε πίσης, από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν ευρύτατες αλλαγές στο πτητικό της πρόγραμμα και το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με την εταιρεία στα τηλέφωνα 210 9666.666 και 801 11 44444.