Μισή ώρα πριν από την πρεμιέρα, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μια ομάδα νεαρών διέκοψε βίαια την πρεμιέρα του έργου «Το κίτρινο σκυλί» που έγραψε ο Μισέλ Φάις βασισμένος στην αληθινή ιστορία της Κωνσταντίνας Κούνεβα – τα έσοδα της συγκεκριμένης παράστασης θα κατετίθεντο στον λογαριασμό της. Η συγκεκριμένη ομάδα βανδάλισε το Από Μηχανής Θέατρο και αποχώρησε πεζή, ενώ άφησε στον χώρο προκήρυξη, «εκφράζοντας» τα επιχειρήματά της.

Από την πλευρά της η Κούνεβα έστειλε το δικό της μήνυμα. Οπως και όλοι οι συντελεστές της παράστασης (ο συγγραφέας Μισέλ Φάις, η σκηνοθέτις Λίλλυ Μελεμέ, η ηθοποιός Αλεξία Καλτσίκη, ο φωτιστής Λευτέρης Παυλόπουλος, η σκηνογράφος Εύα Μανιδάκη, ο μουσικός Δημήτρης Ισαρης και ο φωτογράφος Ηλίας Κοσίντας ), οι οποίοι με κοινή τους δήλωση τονίζουν ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν. Υποστηρίζουν ότι εκείνοι που βανδάλισαν και προκάλεσαν καταστροφές στη σκηνή και στα καθίσματα, εκείνοι που έκλεψαν βιβλία, επιχείρησαν «να καταργήσουν το δικαίωμα ενός ολόκληρου θεάτρου να διατυπώσει τη θέση του για αυτό που μας συγκλόνισε όλους τη νύχτα της 22ας Δεκεμβρίου 2008. Επιχείρησαν να στερήσουν το δικαίωμα της Ρούσκα Ρούσεβα (σ.σ.: το όνομα της ηρωίδας) να μιλήσει. Και ακόμη επιχείρησαν να καταστρέψουν την εργασία και τον κόπο κάποιων ανθρώπων, προσπαθώντας να αμαυρώσουν το ήθος αυτής της χειρονομίας». Και, μεταξύ άλλων, κατέληξαν ότι «εμείς δεν νιώθουμε ότι βοηθάμε την Κούνεβα,η Κούνεβα μας βοηθάει.Καμία συναυλία, καμία παράσταση, κανένα βιβλίο δεν στέκεται πάνω από το ψυχικό σθένος της,την πολιτική της συγκρότηση, το ηθικό της έρμα. Γι΄ αυτό η τέχνη πρέπει να ξαναγίνει τέχνη».

«Η κοινωνία χρειάζεται σήμερα σκέψη και διάλογο. Η τέχνη πρέπει να εκφράζεται ελεύθερα. Για αυτό να συνεχιστούν οι παραστάσεις του έργου του Φάις» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η Κωνσταντίνα Κούνεβα

Να θυμίσουμε ότι το έργο γράφτηκε «εν πυρετώ», όπως είπε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας, σαν μια αντίδραση στα γεγονότα, και πήρε τον δρόμο προς τη σκηνή. Παρά το γεγονός ότι και η σημερινή και η αυριανή παράσταση αναβάλλονται, το θέατρο ανακοινώνει ότι «το έργο θα ανέβει. Συνεχίζουμε…» .