O Νικολά Σαρκοζί δεν το αντέχει άλλο. Οταν ο πρόεδρος της Γαλλίας μεταβαίνει σε διεθνείς συνόδους κορυφής, έρχεται αντιμέτωπος με μια σειρά κρατικών τζετ που κάνουν το γαλλικό Αirbus Α319 να μοιάζει μινιατούρα. Οι ηγέτες της Ισπανίας και της Γερμανίας ταξιδεύουν με μεγαλύτερα αεροσκάφη- για να μη μιλήσουμε για το πανίσχυρο Αir Force Οne του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Τα πράγματα όμως αλλάζουν και σύντομα αρχίζουν οι εργασίες που θα δώσουν στον κ. Σαρκοζί «φτερά» ανάλογα των φιλοδοξιών του: γάλλοι μηχανικοί θα παραλάβουν ένα αεροσκάφος και θα το μετατρέψουν σε υπερσύγχρονο προεδρικό αεροπλάνο. Αν και δεν θα είναι τόσο μεγάλο όσο του αμερικανού προέδρου- ένα Βoeing 747-200-, το γαλλικό Αirbus Α330-200 θα είναι τουλάχιστον 10 μέτρα μακρύτερο και δύο μέτρα ψηλότερο από τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες. Θα είναι και πιο πολυτελέςόπως σε ταιριάζει σε έναν άνδρα που αποκάλεσε τον κ. Ομπάμα άπειρο, που αμφισβήτησε τη νοητική ικανότητα του ισπανού πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και μίλησε με υποτιμητικά λόγια για τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Το αεροσκάφος θα διαθέτει γραφεία για τον κ. Σαρκοζί και μία γραμματέα, αίθουσα συσκέψεων χωρητικότητας 12 ατόμων και ιατρείο εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε επείγον περιστατικό. Θα υπάρχουν καθίσματα για 60 άτομα και ένα υπνοδωμάτιο με ιδιωτική τουαλέτα- οι συνεργάτες του κ. Σαρκοζί διέψευσαν τις φήμες περί κατασκευής μιας μεγάλης μπανιέρας για την Κάρλα Μπρούνι . Επιπλέον το αεροπλάνο θα διαθέτει σύστημα κωδικοποιημένης επικοινωνίας για τις επαφές του προέδρου με τους συμβούλους του και αντιπυραυλική προστασία, με ραντάρ που θα εντοπίζουν ενδεχόμενες απειλές. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις το Α330-200 παραδοθεί στους μηχανικούς στην Τουλούζη. Το αεροσκάφος ηλικίας 10 χρόνων αγοράστηκε από την Αir Caraibes, αεροπορική εταιρεία της Καραϊβικής, και θα παραδοθεί στον κ. Σαρκοζί του χρόνου. Ο πρόεδρος Σαρκοζί δέχθηκε την αγορά ενός μεταχειρισμένου αεροσκάφους για να περιορίσει τα έξοδα, τα οποία μαζί με τη διαμόρφωση του αεροπλάνου ανέρχονται σε 176 εκατ. ευρώ.

Δεν λείπει, εννοείται, και η κριτική. Ο σοσιαλιστής βουλευτής Ζαν Κλοντ Βιολέ είπε: «Με την πολεμική αεροπορία να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, θέλω να βεβαιωθώ ότι η ανανέωση του προεδρικού αεροσκάφους δεν θα γίνει εις βάρος άλλων έργων». Υποστηρικτές του κ. Σαρκοζί λένε ότι το νέο αεροσκάφος αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για έναν ηγέτη που τον περασμένο χρόνο διέσχισε περισσότερα από 300.000 χιλιόμετρα. «Θα πάμε πιο μακριά και πιο γρήγορα, θα καταναλώνουμε λιγότερο πετρέλαιο, θα μπορούμε να εργαζόμαστε εν ώρα πτήσης και θα διαθέτουμε όλα τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας» λέει ο Κριστιάν Φρεμόντ , επικεφαλής του γραφείου του κ. Σαρκοζί.

© Τhe Τimes, 2009