Στη Χ. Αλεξίου είναι αφιερωμένη η νέα πολιτιστική προσφορά της εφημερίδας του «Βήματος», η οποία αρχίζει αύριο με το πρώτο CD και την πρώτη τετραπλή πολυτελή κασετίνα. Η σειρά αποτελείται από οκτώ CD και δύο τετραπλές κασετίνες με 100 αντιπροσωπευτικές ηχογραφήσεις της, που αποτυπώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολύχρονη πορεία της ερμηνεύτριας. Η πρώτη τετραπλή κασετίνα περιλαμβάνει ηχογραφήσεις της περιόδου 1990-2005, αποτελώντας παράλληλα και την πρώτη ενότητα της συλλογής. Η ενότητα των τεσσάρων πρώτων CD αναφέρεται στα νεότερα χρόνια και περιλαμβάνει κυρίως δικά της τραγούδια που γνώρισαν επιτυχία και αγαπήθηκαν από το κοινό, συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες- από τους Φατμέ ως τον Φίλιππο Πλιάτσικα – και live εκτελέσεις, αποκαλυπτικές της «βαθιάς» σχέσης της με το κοινό.

Ο κ. Στέργιος Νέζης, γενικός διευθυντής του Επιχειρηματικού Κέντρου του ΔΟΛ, μιλώντας κατά τη χθεσινή παρουσίαση της συλλογής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην παράδοση του «Βήματος της Κυριακής» στις ποιοτικές πολιτιστικές προσφορές. «Μετά τον κύκλο των συνθετών που προηγήθηκε, επόμενο στάδιο είναι ο κύκλος των μεγάλων ερμηνευτών. Ενας κύκλος ο οποίος δεν θα μπορούσε παρά να αρχίσει με την Χ. Αλεξίου» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας την ερμηνεύτρια μια «φωνή που καθόρισε το ελληνικό τραγούδι τα τελευταία 40 χρόνια,ενώ εξακολουθεί να γράφει τραγούδια και να ερμηνεύει κομμάτια που αγαπιούνται από όλους μας».

Oδιευθυντής σύνταξης της εφημερίδας κ.

Ι. Κ. Πρετεντέρης υπογράμμισε ότι η εν λόγω συλλογή-προσφορά έγινε με την απόλυτη συνεργασία της Χ. Αλεξίου, τονίζοντας επίσης ότι μετά τα τέσσερα πρώτα CD με το πρόσφατο έργο της ερμηνεύτριας, θα ακολουθήσουν άλλα τέσσερα (και δεύτερη τετραπλή κασετίνα) τα οποία θα αποτυπώνουν την πορεία της από το 1990 και πίσω. «Δεν θα σας πω όμως ως πότε, επειδή δεν μου αρέσει να μιλάω για ηλικίες κυριών» είπε χαριτολογώντας. Σημείωσε επίσης ότι πρόκειται για αυθεντικές ηχογραφήσεις «έτσι ώστε, όταν ολοκληρωθεί,να αποτελεί μια συλλεκτική συλλογή.Η φιλοδοξία μας είναι, όταν ολοκληρωθεί όλο αυτό το πακέτο προσφορών της εφημερίδας,να έχουμε φτιάξει μια μουσική βιβλιοθήκη για κάθε ελληνική οικογένεια.Με όλη την καλή ελληνική μουσική,όλη αυτή τη μουσική που έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει».