Το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως το σημερινό ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα επικυρώσει το διαζύγιο των Ερυθρολεύκων με τον κ. Ερνέστο Βαλβέρδε δεν εμπόδισε κάποιους από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να ταχθούν υπέρ της παραμονής του ισπανού τεχνικού σε χθεσινή εκδήλωση χορηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μολονότι ο κ. Βαλβέρδε αρκέστηκε σε μάλλον τυπικά χαμόγελα και απέφυγε τις δηλώσεις, φεύγοντας πρώτος αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Βασίλης Τοροσίδης, αλλά και ο Λουτσιάνο Γκαλέτιε ξέφρασαν την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα βγει ωφελημένος με την παραμονή του προπονητή. «Ξέρετε την άποψή μου. Πιστεύω ότι είναι καλό να μείνει. Ελπίζω να τελειώσουν όλα καλά» δήλωσε ο 38χρονος τερματοφύλακας επαναλαμβάνοντας παλαιότερη θέση του, ενώ ο Τοροσίδης πρόσθεσε: «Θέλουμε να μείνει ο κ. Βαλβέρδε, αλλά είναι μια απόφαση καθαρά του ίδιου και του προέδρου. Εκλεισε η χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για εμάς».

Τη θετική άποψή του δεν έκρυψε ούτε ο Γκαλέτι. «Ξέρουμε τον προπονητή και αυτός ξέρει εμάς. Πιστεύω πως είναι καλύτερο να μείνει» δήλωσε ο ΜVΡ της εφετινής πορείας του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση στο φλέγον θέμα των ημερών. Πάντως, μετά το τέλος της εκδήλωσης, και παρά το ασφυκτικό… πρέσινγκ, ο κ. Βαλβέρδε κούνησε τους ώμους του σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα παραμείνει. Ωστόσο λίγο μετά, στο γεύμα που παρέθεσαν οι Ντουντού και Ντιόγο (ως πρόστιμο επειδή είχαν αργήσει σε κάποιες προπονήσεις), ο Ισπανός ήταν εμφανώς εκτός κλίματος, ειδικά σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές που στην κυριολεξία… ξεσάλωναν για την κατάκτηση του νταμπλ. Ο προπονητής δεν μίλησε καθόλου στους παίκτες, δεν είχε διάθεση και γενικά έμοιαζε απόμακρος!

Και όλα αυτά την ώρα που οι φήμες ότι ο Τιμούρ Κετσμπάγια (ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στην Αθήνα ενώ αργά το βράδυ κυκλοφόρησε και φήμη για συνάντησή του με τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη) θα είναι ο νέος προπονητής των Ερυθρολεύκων έχουν μετατραπεί σχεδόν σε βεβαιότητα. Παρά τις αντιδράσεις μερίδας των οργανωμένων, που πιθανότατα θα εκφραστούν στο σημερινό ΔΣ, ο γεωργιανός πρώην τεχνικός της Ανόρθωσης φαίνεται ότι βρίσκεται ένα βήμα από τον πάγκο του Ολυμπιακού, καθώς στο πρόσωπό του ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Κόκκαλης βλέπει έναν φθηνό (λέγεται ότι θα λαμβάνει περίπου 400.000 ευρώ ετησίως, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την έναρξη της συνεργασίας του με τους Ερυθρολεύκους), εξελίξιμο προπονητή που, πάνω και πέρα από όλα, γνωρίζει την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ασφαλώς τις ιδιαιτερότητες του Ολυμπιακού.

Ολα αυτά βεβαίως πριν από το σημερινό ΔΣ της ΠΑΕ, στο οποίο δεν αναμένεται κάποια διαφορετική εξέλιξη από αυτήν που προέβλεπαν τις προηγούμενες ημέρες ακόμη και οι ίδιοι οι παράγοντες της ομάδας. Από τη στιγμή που ο κ. Βαλβέρδε δεν δέχθηκε την πρόταση που του έγινε, το ΔΣ- σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις- θα του ανοίξει την πόρτα της εξόδου.