Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου Βιοτεχνολογίας στο Ζάππειο Μέγαρο, με την απονομή και βράβευση των καλύτερων επιστημονικών εργασιών του Innovation Gallery. Οι καλύτερες επιστημονικές ανακοινώσεις στον τομέα της Κόκκινης, της Πράσινης και της Λευκής Βιοτεχνολογίας βραβεύτηκαν στα πλαίσια του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου Βιοτεχνολογίας (www. igbf.gr).

Στο Innovation Gallery συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 70 ερευνητές, οι οποίοι θα παρουσιάζουν τις επιστημονικές τους εργασίες σε όλη τη διάρκεια του διημέρου. Το πρώτο βραβείο, αξίας 3.000€ που ευγενικά χορηγεί η φαρμακευτική εταιρία Amgen, απονεμήθηκε στον κο Παπαγιαννακόπουλο Θαλή για το poster με θέμα: «The role of microRNAs in glioma-initiating Neural Stem Cells» από τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κο Μ. Σαλμά.

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στον κο Καρατζά Θεόδωρο για το poster με θέμα: «A high-efficiency, high-rate encapsulation device for pancreatic islets». Τέλος, το τρίτο βραβείο κέρδισε ο κος Καρανίκας Βάιος για το poster με θέμα: «Epigenetic drugs alter the function of Anti-Tumour Specfic CD8+ T Cells».